Noutati :

O importanta clinica din Timisoara se va muta la marginea orasului! Cand e programat transferul?

3 mai, 2015 - 01:54 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA.  Se zbate intr-o jale de nedescris, necesita reparatii capitale, acum se platesc bani grei pentru spatiu, asa ca mutarea e solutia salvatoare. Vorbim despre Clinica de Psihiatrie de pe strada Vacarescu din Timisoara.

Un prim pas pentru transferul acestei clinici il vor face consilierii judeteni joi, cand se vor intruni intr-o sedinta extraordinara. Unul din proiectele pe care le vor discuta este tocmai acesta.

Vor fi prezentate motivele pentru care clinica trebuie sa fie mutata la marginea orasului si sa nu mai functioneze in spatiul de acum, de langa Piata Iosefin.

clinica-vacarescu-pompieri-nebun (3)

Potrivit proiectului de hotarare al CJ Timis, caldirea in care acum functioneaza clinica are foarte multe probleme si o renovare ar costa mai mult decat o mutare. Oricum, imobilul de pe Vacarescu este retrocedat, iar acum se plateste chirie pentru spatiu. Asa ca cea mai buna solutie este mutarea la Giroc.

clinica-psihiatrie-vacarescu

Printre deficientele enumerate in proiect se numara ”insuficienta suprafetelor necesare spatiilor adecvate functional si tehnic conform normelor in vigoare pentru compartimentele clinicii si compartimentele didactice; Lipsa suprafetei minime de teren necesare pentru amenajarea zonei de acces, parcare si spatii verzi necesare conform legislatiei si normelor in vigoare;conflictul functional cu zona rezidentiala adiacenta; nerespectarea unor conditii de siguranta privind accesul masinilor utilitare (pompieri, salvare etc.) in interiorul curtii precum si imposibilitatea creerii acestor accese datorita limitarilor impuse de amplasament”.

Noua cladire unde se va muta clinica are 5.498 de metri patrati si mai are nevoie de investitii de amenajare din partea Consiliului Judetean Timis. Are curte, parcare si spatii verzi, dar si cladiri anexe.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin crede ca mutarea efectiva a clinicii se a putea face peste aproximativ un an, luand in calcul si eventualele contestatii la licitatia care va fi organizata pentru reamenajare.

Sper ca intr-un an sa fie mutata. Este posibil sa avem batai de cap cu contestatiile. Apoi vine si perioada de frig, nu vom putea muta oamenii in frig. Vom clarifica toate aspectele la sedinta viitoare a Consiliului Judetean care va fi una extraordinara”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Titu Bojin.

Deocamdata,  la CJT se va lucra la proiectare in vederea construirii de noi spatii  in locul unde se va muta aceasta clinica.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...