Noutati :

O grija in minus pentru studentii din Timisoara! Nicolae Robu anunta gratuitate pentru toti si fara decontarea de 50% de la universitate

24 septembrie, 2013 - 12:15 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Ca toti studentii pot circula gratuit cu tramvaiul, autobuzul sau troleibuzul prin Timisoara nu mai este o noutate. Tinerii insa decontau jumatate din suma la scoala, iar cealalta jumatate la chioscurile RATT. Primarul Nicolae Robu anunta ca se simplifica lucrurile si nu vor mai fi nevoiti sa treaca pe la secretariate ca sa-si ia subventia, odata ce aceasta se epuizeaza.

„La unele universitati a inceput scoala, asa ca  vom amenda azi hotararea de consiliu local pe baza careia se asigura gratuitati, astfel incat toti studentii sa aiba gratuitate in formula simpla pe care noi am introdus-o, si dupa ce universitatile isi epuizeaza fondul de subventie de la Ministerul Educatiei„, a declarat primarul Timisoarei Nicolae Robu.

De regula, fondul pentru subventii se epuizeaza in ultimele luni ale anului. Pentru aceasta perioada de final de an, cand universitatile nu vor mai avea bani pentru decontul transportului in comun al studentilor, va achita Consiliul Local Timisoara intreaga suma.

Fiecare Universitate semneaza cu Ministerul Educatiei un contract pentru sume pentru asigurarea facilitatilor pe transportul in comun. Universitatile ne-au informat ca mult mai multi studenti au venit sa beneficieze. Iar de acuma, nu vor mai trebui sa isi deconteze 50% la universitati.  Consiliul Local va asigura gratuitate pentru toti studentii Timisoarei si dupa ce universitatile isi vor termina subventiile„, precizeaza primarul.

„Studentii trebuie prezinte legitimatia vizata la zi, precum si un card pentru care, in prima parte a anului are asigurata gratuitatea partial de la minister, partial de la primarie, apoi cand fondurile de la minister se vor epuiza, studentul trebuie doar sa detina acel card„, adauga Nicolae Robu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...