Noutati :

O generatie de elita a Politehnicii timisorene, la 60 de ani de la absolvire

24 mai, 2018 - 07:39 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Orice scoala se mandreste cu absolventii sai, mai ales cand acestia ajung sa aiba cariere remarcabile. Iar Universitatea Politehnica Timisoara a ajuns, in aproape un secol de existenta, sa dea o pleiada de personalitati care, pe langa o cariera de exceptie, au contribuit in mod decisiv la dezvoltarea zonei, a tarii si chiar dincolo de hotarele acesteia.

Fara indoiala, generatia care a absolvit Facultatea de Electrotehnica a Politehnicii timisorene in 1958 a fost una stralucita. O generatie cu 133 de studenti admisi la facultate in 1953 si 84 de absolventi cu diplome de inginer de electrificari, respectiv inginer elecromecanic, dupa 5 ani de studiu intens, cu profesori exceptionali, intre care Plautius Andronescu, Toma Dordea, Corneliu Miclosi si Aurel Nanu. O generatie despre care academicianul Toma Dordea spunea ca a fost una dintre cele mai bune promotii ale sale. O generatie care a dat numerosi conducatori de unitati de productie, invatamant, cercetare – dezvoltare si de administratie, opt doctori in stiinte, numerosi experti pe plan national si international si, nu in ultimul rand, un Doctor Honoris Causa al UPT si al UVT (Peter Freund) si un rector al Politehnicii (Alexandru Nichici).

O generatie care a prins razboiul, instaurarea dictaturii comuniste, revolta din 1956, Revolutia din 1989, care a desfasurat activitati de inginerie atat in Rominia, cat si in Canada, S.U.A., Franta, Elvetia si Germania. Aceasta generatie se reuneste in aceste zile la Alma Mater pentru a sarbatori 60 de ani de la absolvirea facultatii.

Programul aniversar incepe in 25 mai, la ora 11:00, in Sala Polivalenta a Bibliotecii Centrale a Universitatii Politehnica Timisoara, cu o adunarea festiva intitulata „60 de ani de la absolvirea Facultatii de Electrotehnica din Timisoara”, din program fiind nelipsite traditionalul Gaudeamus Igitur, apelul sarbatoritilor, cuvintele de salut ale rectorului UPT, Viorel-Aurel serban, ale presedintelui Fundatiei Politehnica, Ivan Bogdanov, dar si un moment de reculegere in memoria celor disparuti. Urmate, bineinteles, de luarile de cuvant si schimburile de opinii ale absolventilor promotiei Electro 1958. Cu acest prilej, Nicolae Muntean, referent oficial, va prezenta volumul omagial „Drumuri in viata”, editat de Alexandru Nichici si Editura Politehnica, o adevarata fresca a celor traite de absolventii acelei generatii, din perioada studentiei si pana in prezent.

Sambata, 26 mai, de la ora 10:00, in frumoasa Sala a Senatului Universitatii Politehnica Timisoara, din cladirea Rectoratului, este prevazuta o dezbatere publica, moderata de Marius Popa, intre fosti si actuali studenti si absolventi ai Politehnicii avand ca tematica „Un arc peste timp: Mai exista retete ale succesului? Mai exista modele de viata in orasul cu cea mai mare viteza a internetului? Cine invata mai nou pe cine?”

Programul aniversar mai cuprinde vizitarea Timisoarei, dar si o excursie la Baile Herculane si imprejurimile acesteia.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Felicitari. Cinste lor! Sa le dea Dumnezeu viata lunga!
    Ar fi frumos daca studentii de acum s-ar gandi vreme de 5 secunde, oare ce va fi cu ei peste 60 de ani.