Noutati :

O frumusete! S-a deschis cel mai colorat festival al primaverii la Timisoara! FOTO!

28 aprilie, 2017 - 06:44 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Pentru trei zile Timisoara devine Capitala Florilor. Mii de exemplare de tot felul impodobesc centrul orasului, in felurite forme, ce-ti incanta privirea.

CITESTE SI: Cartierul din Timisoara unde oamenii aduna bani intr-o sticla asezata pe o fantana! Culmea, n-a disparut niciun leu. Ce vor sa faca? 

Arcade impodobite cu flori au fost amplasate la intrarile in Piata Unirii de pe strada Alba Iulia si Marasesti, pe Corso si Surogat, dar si  catre zona de lalele din mijlocul pietei. In fata scenei rezervate pentru concerte au fost amenajate locuri de relaxare, cu iarba si flori de toate culorile.

Atractia din acest an sunt Fantana cu Pesti din Piata Victoriei, care a fost imbracata intr-o perdea de ramuri si flori, si aranjamentele in care au fost suspendate carti.

Festivalul a inceput cu un concert al Fanfarei Big Band, si cu prezentarea Zanei Festivalului, prima zi a acestuia urmand sa se incheie cu un concert al Filarmonicii Banatul.

Timisorenii care au venit in Piata Victoriei au facut o multime de fotografii, iar fiecare aranjament floral se regaseste in mii de selfie-uri care vor inunda Facebook-ul in urmatoarele zile.

CITESTE SI: Ce va aparea pe zona verde de pe Bastion? DEZVALUIREA facuta de presedintele CJ Timis in INTERVIURILE TIMISOAREI, singura emisiune interactiva LIVE pe Facebook din Timisoara 

Designeri, arhitecti, peisagisti, floristi internationali, ecologisti, studenti, elevi, scoli, universitati, artisti, firme si comercianti se vor aduna laolalta pentru a evidentia frumusetea naturii in context urban, tematica aleasa fiind Timisoara Capitala Europeana a Culturii 2021.

Pe langa expozitii de flori si aranjamente, vom avea o parada de moda cu accesorii florale, spectacole inedite de muzica si dans, evenimente cu si pentru copii. De asemenea, in piata impodobita festiv se vor regasi standuri expozitionale cu vanzare.

Lucrarile expuse vor fi realizate de expertii societatii Horticultura SA, floristul Dennis Kneepkens din Olanda, alaturi de Bianca Negrea, Alina Nagy-Ghinea – floristul care va impodobi cu flori Fantana cu Pesti, precum si Diana Toma, cea care va realiza amenajarea Fantanii fara Nume.
Asociatia Floristilor Romani, sub coordonarea Andreei Stor, designer florist international si presendinte AFR, va realiza prezentarea si accesorizarea Zanei Timfloralis si multe alte surprize. De asemenea, floristul polonez Pioter Marzec si designerul Eli Laslean au pregatit un Fashion Show cu tematica florala.

Pentru editia de anul acesta, Libraria Carturesti a amenajat un spatiu de relaxare, in fata Operei, unde vizitatorii vor putea rasfoi si cumpara materiale si reviste de specialitate.

Pasionatii de flori sunt invitati la o mica plimbare, un tur al parcurilor, insotiti de un ghid, care le va prezenta diferite specii de flori. Traseul este urmatorul: Parcul Catedralei, Parcul Justitiei si Parcul Copiilor, iar intoarcerea se face pe aleile pietonale de pe malul canalului Bega.

FOTO: Virgil Simonescu

PROGRAMUL Timfloralis Timisoara 2017!

Sambata, 29 aprilie
10.00-20.00 Expozitia floristilor/ targ de flori
10.00-20.00 „Poiana cu Carti”- Libraria Carturesti
10.00-20.00 Facultatea de Horticultura si Silvicultura – stand de prezentare
10.30 -12.00 Atelier floral pentru copii si parinti, la stand Alma Floral Design
11.00-13.00 Panou din flori de primavara alaturi de floristul polonez Piotr Merzec
11.00 -12.00 Workshop „Sfatul Specialistului” alaturi de S.C. Horticultura S.A
11.00-13.00 La pas prin parcurile orasului, plimbare cu ghid, punct de plecare Infocentru
11.30 Workshop cu si despre cactusi, la standul de prezentare
13.30 Floarea Surpriza – workshop pentru floristi începatori, realizat de Dennis Kneepknes
15.00 Atelier „Începuturi Bonsai”
16.00 – 18.00 Workshop pentru copii realizat de Horticultura
16.00 Show floral AFR cu Andreea Stor
17.00 Demonstratie florala cu Piotr Marzec – master florist
18.30 – 19.30 Fashion Show cu Dennis Kneepknes si creatoarea de moda Eli Laslean
20.00 Filarmonica va invita la dans!

Duminica, 30 aprilie
10.00-20.00 Expozitia floristilor/ targ de flori
10.00-20.00 „Poiana cu Carti”- Libraria Carturesti
10.00-20.00 Facultatea de Horticultura si Silvicultura – stand de prezentare
10.0-11.00 Atelier floral pentru copii si parinti, la stand Alma Floral Design
11.00-13.00 Seminar de business pentru floristi împreuna cu Andreea Stor
13.30 Buchet construit – workshop pentru floristi avansati realizat de Dennis Kneepknes
12.00-13.30 Spectacolul celor mici prezentat de Palatul Copiilor
16.00 – 18.00 Workshop pentru copii alaturi de S.C. Horticultura S.A
16.30 Constructie florala a designerului olandez Denis Kneepknes
17.00 Workshop cu si despre cactusi
20.00 Pagini muzicale celebre, Cosmin Rafael Balean si Dorina Vasilashko
In caz de timp nefavorabil concertele Filarmonicii “Banatul” se vor desfasura în Sala Capitol a Filarmonicii “Banatul”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...