O frumusete! Banatul, in straie ruginii de toamna! Locurile aproape de Timisoara, unde sa fugi in weekend sa-ti bucuri ochii

TIMISOARA. Poteci tainice si privelisti de iti taie, pur si simplu, respiratia. Toate acestea pot fi admirate in Banat. Iar toamna cu culorile ei ruginii te indeamna la drumetii.

La o ora – o ora si jumatate de mers cu masina de Timisoara, te poti bucura de o iesire la aer curat, sa-ti umpli sufletul de minunatiile naturii, care toamna ofera un spectacol aparte.

In ajutorul turistilor a fost lansat si un ghid al Banatului Montan, plin de informatii despre cele mai frumoase trasee, evenimente, dar si despre legende ale locului sau atractiile localitatilor din zona. Lucrarea Banatul Montan – Ghid turistic, de 800 de pagini, a lui Gheorghe Popovici, va poate fi de un real folos. Daca n-o aveti, bazati-va si pe hartile clasice si pe informatiile obtinute de la localnici, care sunt deosebit de pretioase.

banatul-montan

Cert este ca toamna asta, daca n-ati facut-o inca, ar trebui sa mergeti sa vedeti cele 10 atractii turistice de top ale Banatului Montan.

CELE 10 ATRACTII TURISTICE DE NERATAT TOAMNA!

10. Morile de apa de la Rudaria

9. Pestera Comarnic

8. Semenic si salba de lacuri : Secu ,Valiug- Breazova, Gozna-Crivaia, 3 Ape

7. Muzeul de locomotive cu abur din Resita

6. Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” din Oravita

5. Baile Herculane si Valea Cernei

4. Cascada Bigar

3. Clisura Dunarii

2. Cheile Nerei

1. Calea ferata Oravita – Anina

bigar

Trasee pentru excursionisti

Un posibil traseu de baza prin Banatul de Munte porneste din Gara din Oravita, pe cea mai veche cale ferata din Romania, pana la Anina. Drumul, intesat de tunele si viaducte, strabate peisaje spectaculoase care iti taie respiratia si te fac sa-ti doresti ca aceasta calatorie sa dureze cat mai mult. De la Anina se poate pleca in drumetie spre lacul Buhui, inconjurat de brazi. Cabana de acolo poate fi punct de pornire pentru doua trasee: cel spre pestera Buhui sau spre izbucul Carasului. Intr-o a doua zi a drumetiei calatorii pot pleca pe Cheile Minisului, vizita faimoasa Cascada Bigar si face rafting pe Cheile Nerei, cu oprire la Lacul Dracului si popas la Sasca Montana sau Sasca Romana.

cheile nerei1

De aici, pe bicicleta sau pe jos, se poate ajunge, pe un traseu destul de dificil, la Ravensca, un loc in care timpul pare sa se fi oprit din curgerea lui. Se coboara apoi spre Dunare, de unde cei care au timp si pofta de drum se pot indrepta spre cazane.

Salbaticia masivului Godeanu e o alta atractie, mai ales pentru cei dornici de aventura si de noi descoperiri. In zona exista o pestera a lui Zamolxis, o stana-refugiu refacuta complet ecologic, dar si creste si vai spectaculoase in lumina apusului.

clisura-dunarii

Cei care au calatorit prin zona spun ca marcajele lipsesc, orientarea fiind dificila chiar si pentru drumetii cu experienta, dar ca locurile merita efortul de a le descoperi, chiar si cu pretul unor kilometri parcursi in plus dupa ce ai constatat ca te-ai cam ratacit.

Si pentru ca pasionati drumetiilor prin Banatul Montan vor ca aceste locuri sa fie descoperite si puse in valoare in cadrul unui turism care sa respecte valorile locului, le promoveaza pe bloguri sau pe site-uri, cum ar fi banatul-montan.ro

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...