O firma abonata la contracte pe bani publici face cu 40.000 de euro Studiul de Fezabilitate pentru parcarea supraetajata dintre blocuri la Gara de Nord din Timisoara

TIMISOARA. Primaria ii anunta in septembrie pe timisoreni ca intentioneaza sa construiasca o parcare supraetajata in zona Garii de Nord, in spatele blocurilor de pe bulevardul Dragalina.

CITESTE SI: 4 firme vor sa continue de unde a ramas largirea la 4 benzi a drumului Timisoara – Dumbravita – Autostrada Vestului. Lucrari de 15 milioane de euro

Administratia Fritz a si lansat, prin Timpark, licitatia pentru gasirea unei firme care sa intocmeasca Studiul de Fezabilitate pentru acest proiect.

Dintre cele 3 firme care au fost interesate sa faca documentatia si si-au depus ofertele, a fost aleasa Smart City Development din Bucuresti care vreme de 6 ani a avut activitate zero, cu un singur angajat, dar care a ‘inflorit’ brusc in ultima vreme, iar in 2022 a fost abonata la contracte cu Primaria Navodari, unde a reusit performanta sa incheie chiar si 20 de contracte intr-o singura luna pentru consultante, expertize si actualizari de documentatii ori rapoarte de audit energetic. Multe dintre ele i-au fost incredintate in cascada, in aceeasi zi, si pe aceleasi sume.

Castigatorul licitatiei are la dispozitie 7 luni sa intocmeasca studiul pentru parcarea din apropierea Garii de Nord din Timisoara.

Valoarea contractului este de aproape 40.000 de euro cu TVA.

Locul pe care ar urma sa fie construita se afla in spatele unor blocuri de pe bulevardul Dragalina, intr-un spatiu in care acum se gaseste o baterie de garaje.

Conform planului anuntat de administratia Fritz, parcarea ar urma sa poata adaposti cel putin 150 de masini si va fi ridicata din incasarile Timpark.

Viitoarea parcare, cu parter, doua etaje si terasa circulabila, va fi construita in spatele imobilelor de locuinte P+8E de pe strazile Bdul. General Ion Dragalina si Splaiul Nicolae Titulescu, unde in prezent se afla mai multe garaje dezafectate. Numarul estimat al locurilor de parcare nou create este de 150, insa acesta poate creste in functie de scenariile de mobilare permise pe teren„, transmiteau reprezentantii Primariei Timisoara care adauga ca au in vedere si modernizarea spatiilor publice din zona, spatii verzi, locuri de joaca, iluminat public.

Un plan similar, facut de fosta administratie a esuat. Desi gasirea unui loc in care sa isi lase masinile e o provocare pentru locuitorii din cartier, cei din zona Caii Martirilor, unde primaria intentiona pe vremuri sa ridice o parcare supraetajata intr-un cvartal de blocuri, s-au opus vehement proiectului sustinand ca nu vor mai avea lumina suficienta in apartamente dupa ce noua constructie avea sa fie gata. Drept urmare, planul a fost abandonat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Dan A. spune:

  Articol din 26 octombrie 2022: „Firma fondata de un consilier personal al lui Dominic Fritz vrea contractul de 50.000 de euro ca sa faca documentatia pentru o parcare intre blocuri langa Gara de Nord din Timisoara”

 2. samadau spune:

  Apai, da, numa ce s-au certat ca la usa cortului Donimic Fritz si Rudolf Graef, fost consilier personal al primarului, iar acesta din urma s-a si carat din primarie (au vandut poporului o poveste de kkt cum ca a plecat pe bani multi la Chisinau, kkt, doar si-au scos ochii, probabil tot de la bani, pt ca RUdolf e un tip f orgolios si plin de ifose, iar Donimic un mare bou) Deci da, n-a mai luat Vitamina lu Graef contractu, l-au luat niste mitici f interesanti, candva se chemau VitaminBar, in loc de Smart City…..

 3. Rumburak spune:

  E legal ca primaria sa faca gratuit o parcare pentru o proprietate privată?

 4. intrebare spune:

  In spatele lui Smat City nu se afla alti USR-isti ?

 5. Usr spune:

  Pnl e o mizerie

 6. Neo spune:

  Nu se va face nimic. Au venit peste cei alesi de USR si se va rezilia contractul.

 7. anticomunism spune:

  Fritz, ilustrul somer, (cu nevsata membra a Partidului Comunist CHinez ?) a ajuns primar de municipiul in Romania. Asta e contributia USR la dezvoltarea negativa ( involutia ) orasului. Pe mana cu Almajan si Negrisanu fac echipa de aur care controleaza tot ce se construieste in oras, atat in public, cat si in privat. Multumim partidului unic USR pentru readucerea practicilor comuniste in primul oras liber de comunism din Romania.