Noutati :

O casa si scena de la Muzeul Satului Banatean din Timisoara vor fi demolate si reconstruite din temelii

21 ianuarie, 2014 - 04:03 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Scena pe care se tin festivalurile organizate la Muzeul Satului Banatean din Timisoara va fi facuta una cu pamantul si apoi reconstruita, dupa un proiect modern.  Totodata Casa Chizatau va fi refacuta. Impreuna cu cateva proiecte mai vechi, totul costa 168.000 de lei, bani alocati din bugetul Timisului pe 2014.

La Muzeul Satului exista in proiect aprobata scena noua care va fi realizata si finalizata, am zis noi ca inspre primavara, dar tinand cont de timp, am fost de acord sa o facem acum. Este prevazuta o scena noua, ati vazut ca Muzeul Satului poate fi considerat un loc in care sa te poti simti si sufleteste si din punct de vedere al ochiului, din punct de vedere al aerului, in conditii cat mai bune”, a spus presedintele CJT Titu Bojin.

Pe lista de investitii din acest an, pentru Muzeul Satului Banatean se regaseste si un proiect vechi, de pe timpul fostei administratii care nu a mai fost pus in practica. Este vorba de Muzeul viu al Satului Banatean in care o familie va trai intr-una din casele muzeului, in conditiile din Evul Mediu. Oamenii se vor gospodari cu uneltele din acea casa, iar aceasta va putea fi vizitata de catre  cei care trec pragul muzeului. Pentru acest proiect s-a alocat suma de 2.228.000 lei

Un alt proiect vechi,  proiectarea si executia unui pavilion administrativ, tot in Muzeul Satului, se regaseste, de asemenea, pe lista de investitii, cu 229 000 de lei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. In opinia Opiniei Timisoarei, de cand pana cand dureaza evul mediu? Parca habsburgii ne scosesera din evul mediu…