O cariera de succes la Smithfield Romania. Stabilitate si comunicare eficienta. Un interviu cu Valer Martin, Manager HR Smithfield Romania

Pentru Smithfield România, cuvântul bun nu se referă doar la produsele din carne. Acest concept se regăsește în tot ceea ce compania oferă: locuri de muncă sigure, grijă față de animalele din ferme, administrarea mediului înconjurător și sprijinirea comunitățile din care face parte. Compania produce mai mult decât Hrană bună. În mod responsabil. Face o diferență semnificativă!

Smithfield România își menține promisiunea asumată încă de la debutul operațiunilor locale, aceea de a investi în cariere de succes. Cum? Prin promovarea și formarea specialiștilor în creșterea animalelor și procesarea cărnii, prin menținerea siguranței și sănătății la locul de muncă, prin proiecte comunitare semnificative pentru zonele de unde provin membrii echipei. De peste 17 ani!

  1. Smitfield România a oferit mereu posibilități de dezvoltare a carierei pentru angajații săi, prin programe de formare și dezvoltare profesională. Ce tip de programe se derulează în cadrul companiei?

Smithfield România a dezvoltat intern o serie de programe de calificare și certificare, adaptate specificului operațional al companiei, prin care își propune sa crească constant nivelul de cunoștințe tehnice și abilități practice ale angajaților. Aceste programe de formare se adresează angajaților din departamentele de producție și constituie elementul central în dezvoltarea cunoștințelor profesionale și a carierei angajaților, precum și în învățarea și aplicarea standardelor operaționale. Evidențiez aici cele 4 programe de certificare internă, dezvoltate intern, pentru ambele divizii (Ferme și Carne Proaspătă), care înglobează procedurile și standardele de lucru pentru creștere animale, producție furaj, operatori producție. Obiectivul programului este îmbunătățirea performanței, creșterea nivelului de cunoștințe și competențe și menținerea unei echipe stabile, bine pregătite, care să răspundă nevoilor unei companii în continuă dezvoltare. De la lansarea programului, până în acest moment, am înregistrat peste 10.911 ore de instruire și dezvoltare profesională.

În funcțiile de ariile în care își desfășoară activitatea, angajații Smithfield România beneficiază de diverse cursuri de calificare și autorizare, specializare și perfecționare: lăcătuși mecanici, electricieni, sudori, stivuitoriști, formatori etc. De asemenea, organizam programe dedicate pentru dezvoltarea competențelor de comunicare, management, tehnici de vânzare și negociere, modelate pentru fiecare echipă în parte.

  1. Care sunt beneficiile pentru cei peste 2600 de angajați care plasează Smithfield România în topul angajatorilor preferați?

Grila internă de salarizare și pachetul de beneficii oferit angajaților păstrează compania în poziția de angajator preferat, atât în zona geografică în care își desfășoară activitatea, cât și la nivel de industrie. Astfel, păstrează în interiorul companiei specialiști bine pregătiți și în același timp, se accesează candidați de top în proiectele de recrutare. Atenția pentru nevoile angajaților se concretizează prin identificarea constantă a unor metode pentru a veni în întâmpinarea acestora. În acest moment, suntem în căutare, pentru echipa noastră, de colegi care să susțină activitatea din domeniul operațional și tehnic, cu prioritate electricieni, lăcătuși, dar și muncitori necalificați care vor fi incluși în programe interne de pregătire, iar pentru activitatea fermelor și a fabricii de carne, medici veterinari, îngrijitori animale, operatori producție. Toate aceste poziții sunt prevăzute ca parte a programelor de instruire dezvoltate și organizate intern, implementate cu ajutorul specialiștilor noștri experimentați.

Smithfield România oferă un pachet complex de beneficii angajaților săi, astfel încât experiența lor în companie să fie una orientată spre excelență operațională și dezvoltare. Printre cele mai apreciate beneficii de către angajații companiei sunt: Bonusuri de performanță; Masă caldă oferită gratuit zilnic; Pachete cu produse Comtim de sărbători; Tichete de masă și tichete cadou; Transport gratuit; Servicii medicale în cadrul unor clinici private, inclusiv pentru membrii familiei; Programe de dezvoltare și formare, beneficii sportive, sau cazare, în funcție de postul ocupat.

3. Care este profilul angajatului pe care îl căutați?

Interesul pentru programele de dezvoltare, potențialul de creștere, stabilitatea și perseverența în dezvoltarea carierei sunt câteva dintre aspectele care sunt urmărite, atât la angajații activi, cât și la potențialii angajați. Candidatul este ghidat în funcție de abilități și potențialul de dezvoltare spre poziția în care acesta poate să crească și să se dezvolte pentru a atinge excelența operațională. O paletă largă de oportunități profesionale sunt oferite specialiștilor cu experiență. De asemenea, se apreciază colaborarea cu studenți sau tineri absolvenți care doresc să își înceapă cariera în cadrul companiei și să evolueze alături de aceasta.

4. Care considerați că este cheia unei cariere de succes la Smithfield România?

Stabilitatea este un cuvânt definitoriu pentru Smithfield România, ales cu prioritate chiar de către angajați atunci când sunt rugați să definească experiența lor în cadrul echipei.

Compania crede cu tărie în evoluția angajaților la locul de muncă și își susține această declarație prin planuri de carieră bine definite, programe de succesiune și promovare internă, concepte apreciate de către întreaga echipă de management.

De asemenea, se investesc resurse considerabile în susținerea dezvoltării angajaților în toate etapele carierei lor în cadrul companiei, pornind de la programe de inducție, certificare și training, până la programe avansate de leadership. Performanța, stabilitatea, responsabilitatea și devotamentul angajaților sunt recompensate!

5. Cum ați descrie experiența de angajat la Smithfield România?

Stabilitate și comunicare eficientă la toate nivelurile! La finalul anului 2021, Departamentul de Resurse Umane a derulat un studiu de satisfacție a angajaților pentru a monitoriza factorii principali care descriu experiența de angajat la Smithfield România. Studiul valid cu 67 % respondenți a arătat că majoritatea angajaților se declară mulțumiți că fac parte din echipă și evidențiază aspecte pozitive în ceea ce privește stabilitatea locurilor de muncă, buna comunicare și cooperare cu membrii echipei și superiorul direct, existența specialiștilor de la care se poate învăța, precum și plata orelor suplimentare.

De asemenea, un alt aspect pozitiv este implicarea angajaților în promovarea brandului propriu și mândria de a face parte din povestea Comtim, provenită din istoria acestor locuri.

Smithfeld România rămâne o oportunitate de învățare /cea mai stabilă “școală de viață și profesie” pentru o carieră într-un domeniu esențial, producerea de Hrană bună. În mod responsabil, pentru milioane de familii.

Pentru mai multe informații

www.smithfield.ro/ro/cariere

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...