O biserica din Romania “pare sa imbratiseze pamantul” . Lacasul sfant a fost inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO

Biserica se afla printre cele 30 de monumente inscrise in Patrimoniul Cultural UNESCO, alaturi de alte monumente aflate in aceeasi zona.  National Geografic le-a descoperit si a avut numai cuvinte de lauda despre ele.

In satul Rogoz din Tara Lapusului se gaseste cea mai sudica dintre bisericile de lemn din judetul Maramures inscrise in Patrimoniul Mondial UNESCO, o bijuterie de arhitectura si arta romaneasca, in fata careia isi scot palaria si autorii mofturoaselor ghiduri Michelin sau National Geographic. „Ia-o catre nord-est spre Rogoz, unde o biserica de lemn pare sa imbratiseze pamantul”, te sfatuieste ghidul National Geographic, in timp ce Michelin ridica miza: „biserica (…) se distinge printr-un acoperis asimetric superb si printr-o clopotnita alungita”.

Cetatea Calnic (Kelling in germana) este situata la numai trei kilometri de una dintre cele mai aglomerate sosele din Romania – DN7, pe segmentul Sibiu-Sebes. Dat fiind ca majoritatea covarsitoare a monumentelor UNESCO din Romania sunt biserici sau ruine, Cetatea Calnic se numara printre putinele locuri din tara de pe prestigioasa lista unde este posibila cazarea.  in cetate se intra printr-un tunel racoros, intunecat, pe care sunt afisate informatii si imagini ale locului. Atmosfera medievala s-a pastrat intacta aici. Fortificatia este administrata de o asociatie din Cluj-Napoca.

Citeste mai mult AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.