Noutati :

O bijuterie naturala, mai bine pusa in valoare! Ce pot gasi turistii la doar 2 ore de mers de Timisoara, in Parcul National Domogled – Valea Cernei? FOTO!

20 noiembrie, 2015 - 09:13 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: TURISM
1

BANAT. Nu departe de Timisoara, s-a facut un nou pas spre conservarea naturii, in starea ei pura. Parcul National Domogled – Valea Cernei are, de acum, un Centru de Vizitare in care turistii pot afla orice vor despre aria protejata din aceasta regiune.

„Rolul principal al acestui centru este de a promova zona in randul turistilor si de a-i informa si constientiza pe acestia despre importanta pe care o are protejarea mediului inconjurator si in mod special a parcurilor si rezervatiilor naturale, tocmai pentru ca in aceste zone avem o biodiversitate foarte mare si care deja a devenit o raritate”, a declarat Ioan Gaspar, directorul Andministratiei Parcului National Domoglet – Valea Cernei.

Centrul  a fost deschis oficial pentru vizitatori, dupa lucrari ce au durat mai bine de un an. Aici turistii vor putea primi informatii despre tot arealul Parcului National si vor putea vizita cele trei etaje ale cladirii, in care sunt expuse imagini reprezentative din zona protejata a Vaii Cernei.

parcul national domoglet valea cernei caras severin padure (26)

„Cladirea este dispusa pe trei nivele. La demisol avem prezentata lumea pesterilor din aceasta zona si avem si o macheta a intregului parc, iar la parter avem expuse elemente din flora si fauna din regiune. La etaj am amenajat un spatiu destinat comunitatii, in care am expus mai multe obiecte traditionale”, a adaugat Gaspar.

parcul national domoglet valea cernei caras severin padure (12)

Reprezentantii Regiei Nationale a Padurilor au reusit sa realizeze sase astfel de centre in zonele protejate din tara.

„Avem 6 centre de acest tip in tara. Aici turistii daca vin sunt informati despre ce vor gasi in respectiva zona, li se explica traseele. Practic acestea sunt centre de informare, in care daca turistul vine, intotdeauna va gasi pe cineva care sa ii dea detalii despre zona. Urmeaza ca in continuarea acestui proiect sa mai facem si indicatoare pe fiecare dintre cele 11 trasee din Parcul National Domogled – Valea Cernei”, a declarat Adam Craciunescu, directorul Regiei Nationale a Padurilor.

Construirea Centrului de Vizitare de pe Valea Cernei a costat aproximativ trei milioane de lei si face parte dintr-un proiect mai amplu, finantat din fonduri europene. Iar principalul scop al acestuia este de a conserva biodiversitatea Parcului National Domogled – Valea Cernei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Felicitari pentru scrierea articolelor ce promoveaza frumusetile naturale ale Romaniei! O initiativa de apreciat.