Noutati :

O asociere de firme vrea sa construiasca Maternitatea de aproape 13 milioane de euro de la Spitalul Judetean Timisoara

20 noiembrie, 2019 - 12:38 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. S-a incheiat perioada de depunere a ofertelor pentru constuctia viitoarei Maternitati din vecinatatea Spitalului Judetean Timisoara, care se va ridica cu fonduri europene, cu bani de la bugetul de stat si prin contributia CJ Timis.

Luni, la termenul limita, Consiliul Judetean Timis avea inregistrata o singura oferta apartinand unei asocieri de firme – Asocierea SC Hospital Technical Solutions SRL, SC TEHNODOMUS SRL, SC SFERA CON SRL, SC TEHNOPLUS MEDICAL SRL, SC PROJECTMAK SR.

In perioada urmatoare, aceasta va fi supusa unei analize riguroase la capatul careia ii va fi sau nu incredintat proiectul de aproape 13 milioane de euro

Finantarea pentru noua Maternitate, in care va functiona actualul spital Bega, a fost iscalita la finele lunii octombrie de catre presedintele Consiliului Judetean Timis Calin Dobra si fostul ministru al Dezvoltarii Daniel Suciu.

Licitatia pentru proiectare si executie insa a fost lansata inainte de acest moment de catre CJT, pentru a castiga timp.

Vom avea o maternitate de care putem fi mandri, care se va putea compara cu orice unitate medicala specifica din vestul Europei. O facem ca la carte. Pe langa constructia clinicii, proiectul prevede si dotarea acesteia cu echipamente moderne. Principalii beneficiari vor fi timisenii, timisorenii, dar, avand in vedere amploarea investitiei, putem spune ca vom avea o maternitate regionala, care va oferi servicii de top pentru intreg vestul tarii”, a declarat presedintele Consiliului Județean Timis, Calin Dobra.

Astfel, daca totul va decurge conform planurilor, in primavara anului viitor ar putea fi deschis santierul. Lucrarea e prevazuta sa dureze 2 ani.

Noua maternitate va avea compartimente de fertilizare in vitro, obstetrica-patologica, ginecologie, chirurgie laparoscopica si histeroscopica, obstetrica fiziologica si de spitalizare de zi.

De asemenea, sunt prevazute compartimente de terapie intensiva, prematuri, nou nascuti eutrofici, cat si facilitati pentru insotitori. Maternitatea va avea si o sectie ATI, bloc operator, sali de nasteri si camere de garda.

Suprafata noii maternitati, care urmeaza sa fie ridicata in vecinatatea Spitalului Judetean Timisoara, langa Casa Austria, va fi de 5.000 de metri patrati.

In noua cladire spatiul va fi impartit in patru – „curat, murdar, intermediar si neutru”, pentru a reduce riscul de infectii nosocomiale si pentru a mari eficienta a actului medical.

Datorita proximitatii Unitatii de Primiri Urgente, se va realiza o interconectare intre Clinica de Obstetrica-Ginecologie si departamentele Spitalului Judetean (de exemplu: pneumologie, cardiologie, laborator, radiografie, etc.). De asemenea, va fi posibila utilizarea transportului cu salvari de la maternitate pana la UPU sau de la Urgente pana la noua maternitate.

Va avea 124 de paturi, cu 30 mai multe decat cele care deservesc in prezent batrana Maternitate Bega.

Totodata, personalul medical va lucra cu echipamente noi, performante, care vor fi achizitionate in cadrul proiectului. In noua maternitate va exista si iluminat inteligent, bazat pe controlul luminii pentru pacienti.

Actuala Clinica de Obstetrica-Ginecologie Bega din Timisoara functioneaza intr-o cladire istorica proaspat modernizata, care insa are o vechime de 140 de ani ce nu a fost construita in scopuri medicale. Cladirea nu are circuitele complete, in ciuda moodificarilor si modernizarilor efectuate in timp.

In aceasta clinica se fac peste 2.000 de interventii anuale, iar departamentul extern al Spitalul Judetean ofera asistenta pentru 2.500 de nasteri, jumatate din toate nasterile inregistrate la Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cu banii astia (13.000.000€) Robu face 950 metri din Calea Bogdanestilor (total 30.000.000€ pentru 2,2km)

  2. Bai nene, cum apare cacaciosul asta cu gogosi la foc automat…
    Nu-ti crapa obrazul se rusine, nemernicule? Opreste-te odata din ‘se va face’, ca ne-ai umplut de spitale, scoli si autostrazi.
    Iar voi, stimati ‘jurnalisti’, chiar nu aveti nimic mai bun de publicat decat besinile astuia? Chiar si pe bani.