Noutati :

O asociatie de revolutionari din Timisoara refuza titlurile de Cetatean de Onoare oferite de Primarie

8 decembrie, 2014 - 03:55 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Asociatia ”17 Decembrie a ranitilor si a familiilor indoliate din Revolutia 1989” Timisoara a trimis o adresa Primariei Timisoara in care anunta ca va refuza titurile de ‘Cetatean de Onoare al municipiului’ ce vor fi oferite revolutionarilor.

Inca din anul 2009 asociatiile de revolutionari au facut presiuni asupra Primariei Timisoara pentru a se acorda acest titlu revolutionarilor din Decembrie 1989. Stim ca la vremea respectiva, domnul primar Gheorghe Ciuhandu a cerut la C.N.S.A.S. verificarea celor de pe listele propuse si au fost gasiti cativa ca au fost colaboratori ai securitatii înainte de 1989 si, din cauza acestui foarte important fapt, a respins lista in totalitate. Acum, la 25 de ani de la Revolutie, debuteaza din nou acest spectacol lugubru. Asociatiile de revolutionari cer, se autopropun, impun sa fie facuti Cetateni de Onoare”, se arata in adresa trimisa de aceasta asociatie, Primariei Timisoara.

Totodata, in aceeasi adresa se precizeaza ca nici Guvernul Boc si nici actualul Guvern Ponta nu au clarificat problema impostorilor infiltrati in randul revolutionarilor.

Mai facem urmatoarea precizare: din ianuarie 2012 guvernul Boc a sistat plata indemnizatiilor pentru luptatorii cu merite deosebite si pentru copiii Eroilor-Martir din Revolutie, doua categorii de beneficiari ai Legii 341/2004 care sunt cuprinse in acelasi articol 4, alineat 4, pe motiv ca printre luptatori exista impostori. Ulterior, si guvernul Ponta a sistat an de an pana in prezent plata acestor indemnizatii. Dar, in acelasi timp, nici guvernul Boc si nici guvernul Ponta nu au vrut sa clarifice in mod legal cazul impostorilor infiltrati in randul revolutionarilor”, se mai arata in scrisoare.

Reprezentantii acestei asociatii din Timisoara mai spun ca nu sunt de acord cu acordarea distinctiei pana la momentul in care nu va exista niciun dubiu in privinta revolutionarilor.

Tinand cont de aceasta situatie, consideram ca, pana la momentul in care nu mai exista nici un dubiu asupra revolutionarilor, nu se poate acorda aceasta distinctie. Ar fi posibil ca printre cei care vor obtine titlul de Cetatean de Onoare al Municipiului Timisoara sa se foloseasca de aceasta calitate pentru a-si legitima titlul de revolutionar (Erou-Martir, Luptator Ranit, Arestat, Luptator cu merite deosebite). Datorita motivelor expuse mai sus, noi, ranitii si urmasii, nu depunem nici o lista de propuneri pentru titlul de Cetatean de Onoare, pentru ca acest titlul nu se cere prin autopropunere sau cu forta, chiar daca suntem revolutionari”, mai scrie in scrisoare.

Primaria Timisoara a pregatit mai multe titluri de ‘Cetatean de Onoare al municipiului Timisoara’, la 25 de ani de la Revolutie, care se vor acorda, in mod festiv, revolutionarilor, la Opera Romana din Timisoara in data de 16 decembrie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...