Noutati :

O adevarata marca a Timisoarei, AEM sarbatoreste 40 de ani de productie. VEZI GALERII FOTO!

24 septembrie, 2012 - 04:56 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Cu o cifra de afaceri de 61.5 milioane de euro in 2011 si 1.400 de angajati, AEM este una dintre cele mai mari companii din Timisoara si singura din tara care produce toate echipamentele de masurare pentru toate utilitatile: energie electrica, gaz, apa si energie termica.

La 1 mai 1970 a fost infiintata, la Timisoara, una dintre cele mai mari fabrici din oras,  iar 2 ani mai tarziu au fost produse primele contoare de energie electrica. 40 de ani mai tarziu, in 2012, AEM a ajuns sa livreze 21% din productie in strainatate, in Uniunea Europeana si in diferite tari din Orientul Mijlociu.

In total, AEM are acum contracte cu 16 tari unde exporta aparatura de masurat, iar, in ciuda crizei, compania a realizat o cifra de afaceri impresionanta

Pentru anul viitor ne propunem sa realizam 1.3 milioane de contoare monofazice. Daca cifra de afaceri din 2011 a fost de 61.5 milioane de euro, pentru acest an ne propunem sa atingem 62-63 de milioane. Compania este intr-o dezvoltare continua. Nu putem sa nu tinem cont de faptul ca in 2009 cifra de afaceri a fost de 44 milioane de euro, iar in 2010 – 56 milioane de euro”, explica Olimpia Moica, Presedintele Directorat al AEM.

Volumul investitiilor, realizate in perioada 1998 – august 2012, a fost de 42.5 milioane de euro.

Pentru viitor, compania doreste sa intre si pe alte piete din Europa, aflandu-se in negociere cu mai multi clienti. Fabrica, integrata 100% (adica aici sunt proiectate produsele, create utilajele si uneltele de lucru, sunt create produsele etc. pana la verificarea metrologica), are 1.393 de angajati, fiind una din cele mai mari din vestul Romaniei.

AEM Timisoara produce contoare pentru EON, Electrica etc., in tara, si pentru companii similare din Germania, Suedia, Italia, Kuweit s.a.m.d.

Investitiile din ultimii ani au insemnat milioane de euro in infrastructura companiei,  lucru ce contribuie din plin la imbunatatirea produselor, la  dezvoltarea fabricii si, evident, la crestea competitivitatii acesteia pe piata mondiala.

De 40 de ani scriem istoria unuia dintre cele mai importante branduri ale Timisoarei, de care se leaga faima unui oras, dar si destinele multora dintre locuitorii lui. Pe poarta fabricii noastre au intrat, in 4 decenii, mii si mii de oameni si au iesit milioane de aparate. In cei 40 de ani ai sai,  AEM a ajuns in toate colturile lumii si duce mai departe crampeie din sufletul mare al unui oras si al unor oameni fara de care toate acestea ar fi ramas doar o fila intr-o carte care vorbeste despre istoria, ce-i drept mareata, dar ”trecuta” a Timisoarei”, spune Presedintele Directorat al AEM, Olimpia Moica.

Foto: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...