Noutati :

O activitate recreativa – programarea unui robot

30 iulie, 2020 - 08:31 AM
Autor: Redactie      
Categorie: EDUCATIE
2

O noutate în domeniul roboticii a fost lansată la Augsburg, în Germania, in luna iulie a acestui an – robotul educațional care poate fi construit de oricine, în confortul casei sale, și care funcționează ca un robot industrial folosit în producție.

Robotul Educațional dezvoltat de OrangeApps este ideal pentru cei care doresc să afle care sunt modalitățile de operare a roboților cu 6 axe, într-un mod accesibil și pe înțelesul tuturor.

Vorbim despre o aplicație care se adresează exclusiv mediului non industrial.

Augsburg, iulie 2020 – Deși arată ca o jucărie, funcționează ca un robot adevărat

OrangeApps a început de curând activitatea de construire a roboților din module. Aceștia sunt mai mici decât „frații” lor mai mari, dar performează exact ca un robot adevărat cu 6 axe. Acest model de robot este considerat ideal pentru școli și universități unde elevii și studenții pot să-l folosească pentru desfășurarea activităților practice de robotică.

Robotul Educațional dezvoltat de OrangeApps, fie că se adresează școlilor, universităților sau chiar activităților de hobby, este un instrument excelent pentru a învăța totul despre roboții cu 6 axe, într-un alt mediu decât cel industrial.

Robotul miniatură este construit din 1010 module de plastic, motoare și senzori, iar cu ajutorul unui program de soft adecvat, el poate fi manevrat și programat exact ca un robot adevărat de la KUKA, de exemplu KR QUANTEC sau KR IONTEC.

Roboții educaționali sunt un real ajutor pentru programatorii începători

OrangeApps dezvoltă soluții personalizate de software pentru sisteme de roboți, atât pentru KUKA cât și pentru alți clienți industriali – în general, vorbim despre software pentru roboții folosiți în aplicații industriale.

KUKA OfficeLite și o aplicație de la OrangeApps formeaza pachetul de software-ul folosit pentru programarea Robotului Educațional.

Un lucru pe care dorim să-l subliniem este faptul că există o inițiativă importantă la KUKA de a acorda licențe educaționale speciale pentru școli și universități.

OrangeApps, pe de altă parte, dorește să ofere programatorilor începători și operatorilor, o experiență inedită de instruire și de design mecanic și electronică prin acest robot educațional cu 6 axe.

Robotul modular este folosit cu precădere pentru scopuri educaționale

Acest model de robot este disponibil în cantități limitate, în trei variante:

Kitul 1 conține pachetul de software, cabluri, instrucțiuni de asamblare și o listă cu toate modulele tehnice necesare pentru a construi robotul. Aceste module se vor procura de la furnizorul de sisteme modulare. Dacă cineva are deja acasă aceste module, poate începe construirea robotului, pornind de la acest kit.

Kitul 2 conține pachetul complet de piese și software necesare pentru construirea robotului.

Kitul 3 este cel mai potrivit pentru cei care nu au suficientă răbdare, dorință sau chiar timp pentru a-și construi singuri robotul. Acest kit livrează robotul gata asamblat, inclusiv pachetul de software necesar.

Nu este necesară nicio pregătire specială pentru a construi un robot

Daniel Schmidt, Director General OrangeApps și inventatorul Robotului Educațional, declară: „cu puțină îndemânare, orice copil de 13, 14 ani, poate să construiască un robot în 4-5 ore”.

Prin această activitate de construire a robotului, copii învață fără efort o serie de lucruri despre cinetică, transmisie, motoare și alte componente mecanice.

Cu o aplicație potrivită, Robotul Educațional poate fi programat și controlat exact ca un robot adevărat KUKA”, declară Daniel Schmidt.

KUKA

KUKA este o corporație globală de automatizări cu vânzări de aproximativ 3.2 miliarde EUR și în jur de 14.000 de angajați. În calitate de furnizor global de soluții automatizate inteligente, KUKA oferă clienților săi soluții complete: de la roboți și celule până la sisteme complet automatizate și rețelele necesare în domenii diverse: automatizări, electronice, industrii generale, larg consum, comerț electronic/cu amănuntul, sănătate. Grupul KUKA are sediul principal la Augsburg, Germania. (31.12.2019).

KUKA Robotics este prezentă și în România din anul 2016. Sediul principal al companiei în România se află în Timișoara, reprezentanți ai companiei fiind prezenți și la Cluj și Brașov. Fiind unul dintre principalii furnizori din lume de soluții inteligente de automatizare, KUKA Robotics oferă clienților săi sisteme complet automatizate pentru piețe precum cea a automobilelor, electronicelor, industriei generale, bunurilor de larg consum, comerț/vânzare cu amănuntul și asistență medicală.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. „programarea unui robot” este de fapt cumpararea unui kit pe care il asamblezi dupa instructiuni si soft predefinit. mari genii, mari programatori, mari cititori de instructiuni.

  2. Pai din poze rezulta ca aceste kituri nu sunt decat niste adaptari ale LEGO EV3.
    Si sunt portocalii, ca sa justifice „inovarea”