Numarul paturilor se va putea dubla in caz de calamitate. Se extinde Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean Timisoara

TIMISOARA. Consiliul Județean Timiș a votat un proiect care urmareste extinderea Sectiei de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) a Spitalului Judetean din Timisoara astfel incat aceasta sa fie pregatita pe viitor sa primeasca mai multi pacienti.

CITESTE SI: Masuri de urgenta la cel mai mare spital din vestul Romaniei. Pacientii de la Spitalul Judetean din Timisoara incalziti cu clime si paturi electrice, dupa ce s-au oprit caldura si apa calda. Se vor aloca bani pentru centrala proprie. Video 

Dupa extinderea Unitatii de Primiri Urgente a Spitalului Judetean, dorim sa extindem capacitatea in zona de ATI pentru a face fata pe viitor unor eventuale situatii de urgenta. Proiectul este in desfasurare”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, in subordinea caruia se afla Spitalul Judetean Timisoara.

Pentru lucrarile de extindere este nevoie de 1.300.000 de euro, iar in sedinta de miercuri consilierii judeteni au votat aprobarea documentatiei tehnico-economice, faza DALI si indicatorii tehnico-economici. Practic a fost facut primul pas pentru aceasta investitie.

Peretii saloanelor si tavanele vor fi realizate de panouri metalice tratate antibacterian, cu compusi din ioni de argint. Acest tratament ar trebui sa fie eficient impotriva unor tipuri de bacterii care determina infectiile nosocomiale.

In urma acestor lucrari, Spitalul Judetean va fi pregatit in caz de calamitate, deoarece Sectia ATI va putea sa isi dubleze numarul de paturi.

Echiparea fiecarei rampe de gaze medicale va putea fi functionala pentru două posturi ATI, astfel in caz de calamitate, numarul de paturi se va putea dubla (…) In contextul actual ( pandemia de COVID-19 – n.r.), prin recompartimentare, Sectia ATI va putea sa functioneze si in situatii de carantina, respectiv va exista posibilitatea impartirii acesteia in doua zone distincte”, se arata in referatul proiectului.

Extinderea propriu-zisa se face tot la etajul al doilea al Spitalului Judetean Timisoara. Actuala sectie de Terapie Intensiva a fost modernizata in 2012.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...