Noutati :

Numar record de inscrieri la RoboTEC 2019

20 martie, 2019 - 10:53 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Concursul international RoboTEC, organizat de voluntarii din Liga AC (Liga Studentilor din Facultatea de Automatica si Calculatoare), in colaborare cu Universitatea Politehnica Timisoara, Facultatea de Automatica si Calculatoare si companiile din sfera IT&C, ajuns la cea de-a V-a editie, castigator al premiului „Cel mai bun proiect de/pentru tineret desfasurat in judetul Timis in anul 2018, in domeniul educatiei”, a incheiat inscrierile. Dupa o perioada de cateva saptamani in care studenti si elevi pasionati de robotica s-au putut inscrie la una dintre cele 7 probe ale concursului, organizatorii se mandresc cu numarul impresionant de inscrieri, si anume 212 participanti din 6 tari (Croatia, Egipt, Italia, Macedonia, Romania si Serbia).

Scopul proiectului este de a incuraja si atrage cat mai multi studenti si elevi spre domeniul roboticii, respectiv de a le oferi sansa de a-si aprofunda cunoştinţele de programare si de a le pune in practica. Cu fiecare noua editie a concursului aceasta tinta este mereu depasita, editia de anul acesta bucurandu-se de participanti din toate colturile tarii, precum si din strainatate.

Dintre cele 7 probe la care participantii s-au putut inscrie (Line Follower Clasic, Line Follower Enhanced, Line Follower Turbo, Maze, Mini Sumo, Mega Sumo, Freestyle), cele mai sunt cele de labirint (Maze) si de urmarire a liniei (Line Follower Clasic).

In cadrul concursului, participantilor vor beneficia de premii remarcabile, cazare, masa, transport in comun gratuit. In plus, nu exista nici taxa de participare.

Momentele spectaculoase ale competitiei RoboTEC 2019 vor putea fi urmarite de toti cei interesati la Shopping City Timisoara (23 martie) si la Facultatea de Automatica si Calculatoare (24 martie).

Pentru mai multe informatii si pentru programul detaliat al concursului urmariti pagina de Facebook
https://www.facebook.com/robotec.ac/, de Instagram @robotec.ligaac si site-ul hhttp://robotec.ligaac.ro/.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...