Noutati :

Numar gratuit pentru coronavirus

27 februarie, 2020 - 10:34 AM
Autor: Redactie      
Categorie: NATIONAL
0

0800.800.358 este numarul de telefon, unde vi se ofera toate informatiile despre coronavirus.

CITESTE SI: A crescut la 235 numarul oamenilor intrati in izolare acasa, in Timisoara si in judet. Sunt veniti din zonele afectate de coronavirus 

CITESTE SI: Primul caz de coronavirus din Romania, transferat in Bucuresti. Sunt asteptate rezultatele a inca 33 de teste 

CITESTE SI: Doctorul Tudor Ciuhodaru, dupa aparitia primului caz de coronavirus in Romania: Sunt 5 masuri simple sa ne pazim de virus 

Numarul poate fi apelat gratuit din orice retea si a fost pus la dispozitie de autoritati.

La nivelul Institutului National de Sanatate Publica din subordinea Ministerului Sanatatii a fost operationalizata linia TELVERDE destinata cetatenilor care doresc informatii legate de prevenirea infectarii cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Cetatenii care doresc informatii despre situatiile legate de COVID – 19 pot apela numarul 0800800358.

Rugam cetatenii sa apeleze numarul unic de urgenta 112 doar pentru situatii de urgenta, iar pentru solicitarea de informatii sa apeleze linia TELVERDE.

Programul de functionare al liniei verde este zilnic, intre orele 08.00 si 23.00, inclusiv in zilele de sambata si duminica.

La aceasta linie telefonica pot fi solicitate informatii despre modul in care se manifesta virusul, modalitati de prevenire a imbolnavirii si alte detalii legate de conduita preventiva.

Reiteram faptul ca linia telefonica TELVERDE este strict pentru informarea cetatenilor si nu este un numar de urgenta!

In cazul in care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situatii trebuie anuntate la numarul unic de urgenta 112.

Pana in acest moment, pe teritoriul Romaniei a fost confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID – 19 ( noul coronavirus), astfel ca nu se poate vorbi de o epidemie.

Barbatul care a contactat virusul a fost transportat la Bucuresti, la Institutul National de Boli Infectioase Prof.Dr. Matei Bals, este in stare buna si nu prezinta simptome specifice.

Pacientul este total izolat de restul persoanelor din spital si se afla in monitorizare, clinic si biologic.

De asemenea, a fost extinsa ancheta epidemiologica pentru a identifica si testa persoanele cu care cetateanul roman purtator al virusului a intrat in contact.

In contextul aplicarii masurilor necesare pentru prevenirea si combaterea infectiilor cu noul coronavirus, autoritatile nationale cu responsabilitati in gestionarea acestui tip de eveniment monitorizeaza permanent situatia la nivel national si international.

In acest moment, un numar de 99 de persoane se afla in carantina, iar 5667 persoane sunt monitorizate la domiciliu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...