Noutati :

Numai 20% dintre romani au venituri pentru a folosi serviciile medicale private

16 ianuarie, 2013 - 09:41 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SANATATE
0

Ministerul Sanatatii a prezentat o nota privind finantarea furnizorilor de servicii medicale din sistemul privat. Potrivit raportului numai 20% dintre romani au veniturile necesare accesarii serviciilor medicale private.

Prin finantarea spitalelor particulare din Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate, scad sansele celor cu bani putini de a beneficia de servicii medicale de calitate, potrivit unui raport al MS.

In document sunt prezentate detalii privind situatia actuala a finantarii furnizorilor medicali, dar si informatii referitoare la noi masuri si principii ce vor fi promovate de MS pentru aplicarea politicilor de sanatate publica.

Potrivit MS, implementarea acestor masuri asigura punerea in practica a principiilor care stau la baza sistemului de asigurari de sanatate.

Unul dintre aceste principii este al solidaritatii sociale. Conform acestui principiu, cetatenii sanatosi care au posibilitati financiare contribuie financiar pentru tratamentul celor bolnavi, urmand ca, atunci cand si acestia vor fi bolnavi si cu veniturile reduse, altii sa contribuie pentru acoperirea tratamentelor lor medicale, potrivit MS.

„Finantand din FNUASS spitalele private, se reduc sansele celor cu venituri mici de a beneficia de servicii medicale de calitate. in Romania, 80% dintre cetateni au venituri mici, care nu le permit sa apeleze la servicii medicale private, iar doar 20% au veniturile necesare accesarii serviciilor medicale private. Ministerul Sanatatii trebuie sa implementeze masuri care sa poata sa raspunda la intrebarea: Pentru cine trebuie sa finantam servicii medicale de calitate, pentru cei 20% care pot apela la asistenta medicala spitaliceasca cu plata sau pentru cei care trebuie sustinuti financiar pentru ca, fara acest ajutor, sunt condamnati la moarte?”, se arata in documentul MS.

DETALII AICI!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...