Noutati :

Nu va exista o limita teritoriala pentru deplasari, dupa 15 mai. Anuntul ministrului de Interne Marcel Vela. Video

7 mai, 2020 - 08:03 AM
Autor: Redactie      
Categorie: NATIONAL
1

Ministrul de interne Marcel Vela a anuntat ca dupa data de 15 mai vor fi permise deplasarile fara a se tine cont de limita de municipiu sau de judet.

CITESTE SI: Final de ancheta in dosarul Blocul Mortii de la Timisoara, in care au pierit 2 copii si o mama, in urma unei operatiuni de dezinsectie 

Puteti sa mergeti, sa parasiti localitatea fara a tine cont de limita de municipiu sau de judet. Aşadar, nu este impusa o limita, pentru ca era foarte dificil de impus limita in zonele metropolitane şi in consecinta nu va exista o limita teritoriala administrativa in cadrul careia sa va puteti sau sa nu va puteti deplasa”, a spus Vela, intr-o inregistrare video pe pagina sa de Facebook.

UPDATE: Marcel Vela afirma ca unele dintre declaratiile sale au fost scoase din context, iar mesajul lui a fost transmis trunchiat.

”Pentru că îmi doresc să fiţi informaţi, şi pentru că nu pot să nu observ faptul că răspunsurile oferite de mine aseară, punctual, oamenilor care au adresat întrebări au fost scoase din context, iar mesajul a fost trunchiat, revin cu precizări. Pentru o bună informare, vă recomand să ascultaţi cu atenţie răspunsurile mele pentru situaţiile specifice, ale persoanelor care mi-au adresat întrebări”, a scris Vela pe Facebook.

Acesta a reluat intrebarile si raspunsurile pe care le-a oferit, la intrebari legate de limita administrativ-teritoriala si picnicuri, scrie News.ro.

”Întrebare 1: Prin părăsirea localităţii se înţelege limita de municipiu sau limita de judeţ? Vă mulţumesc!

Răspuns: Vreau să vă spun că au fost discuţii cu privire la ce înseamnă această limită şi există foarte multe zone, inclusiv Bucureştiul care este foarte legat de judeţul Ilfov. De exemplu, sunt mulţi cetăţeni din judeţul Ilfov care locuiesc în Bucureşti sau mullţi bucureşteni care sunt în Bucureşti, lucrează aici dar şi-au stabilit domiciliul în zona limitrofă Bucureştiului, care ţine din punct de vedere teritorial administrativ de judeţul Ilfov. Atunci se punea problema să discutăm despre zone metropolitane pentru a determina o limită locativă, să spun aşa, lucru care se întâlneşte nu doar in Bucuresti, ci şi în Cluj, în Timişoara, Oradea, în alte mari municipii care au dezvoltat o zonă periurbană cunoscută ca şi zonă metropolitană şi, în acest context, am decis următorul lucru: puteţi sa mergeţi, să parasiti localitatea fără a ţine cont de limita de municipiu sau limita de judet, aşadar nu este impusă o limită pentru că era foarte dificil de impus limita în aceste zone metropolitane şi, în cosecinţă, nu va exista o limită teritorial-administrativă în cadrul căreia să vă puteţi deplasa sau să nu vă puteţi deplasa.

Întrebare 2: Putem merge începând cu data de 15 mai la iarbă verde, plajă, având în vedere că trebuie să ieşim din localitate la vreo 5 km?? Eu cred că este mult mai ok dacă am avea voie sa ieşim în spaţii unde putem păstra distanţarea, decât în parcuri! Aştept un răspuns din partea dumneavoastră!!

„Puteţi merge începand cu 15 mai unde doriţi dvs, EVIDENT RESPECTÂND REGULILE impuse în ORDONANŢELE MILITARE, REGULI care VOR FI PRELUATE ÎN DECIZIA Comitetului Naţional Pentru Situaţii de Urgenţă, în sensul în care să păstraţi distanţa socială, să aveţi materiale de protecţie şi, evident, să indepliniţi toate condiţiile care ţin de igiena personală, să vă spălaţi des pe mâini şi SĂ FACEŢI TOT CE AŢI FĂCUT ŞI PÂNĂ ACUM PENTRU A OPRI RĂSPÂNDIREA NOULUI CORONAVIRUS”, a mai postat Vela pe Facebook.

FOTO: Guvernul RomanieiInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Chiar nu-mi este simpatic acest personaj dar ceia ce voi scrieți aici este o manipulare nesumțită la fel cum o face toată presa și televiziunile astăzi.
    Declarația ministrului este următoarea ; circulația va fi liberă în localități si în zona
    M E T R O P O L I T A N Ă !!! și nici de cum inafara județului.