‘Nu te lasa pacalit!’. Operatiunea politistilor la Timisoara

TIMISOARA. Desi uzata si batrana, ramane inca una dintre cele mai folosite de escroci pentru a-i pacali pe oameni.  Vorbim de faimoasa metoda ‘Accidentul’, care continua sa faca victime.

CITESTE SI: Peste 70.000 de oameni nu au contract cu RETIM-ul sa le ridice gunoiul, la Timisoara. Unde isi arunca deseurile acestia? 

Inspectoratul Judetean de Politie Timis a demarat o campanie prin care ii invata pe timisoreni cum sa se fereasca de escroci, merg din usa in usa si le explica modul in care actioneaza infractorii si cum trebuie sa procedeze in cazul in care sunt contactati de acestia.

In perioada ianuarie – februarie, la nivelul I.P.J. Timis se desfasoara campania „Nu te lasa pacalit!”. Politistii isi propun informarea unui numar cat mai mare de cetateni cu privire la masurile cu caracter preventiv ce trebuie adoptate in cazurile de inselaciune prin telefon.

Pentru informarea timisorenilor, pe langa discutiile pe care le au cu cetatenii, politistii le vor da acestora flyere sau brosuri de informare cu tot ceea ce este legat de acest tip de inselatorie.

CITESTE SI: Bravo. Hot de buzunare capturat de niste tineri curajosi la Timisoara. Atacatorul tocmai pradase un batran 

Oamenii legii au stabilit si profilul infractorilor care recurg la metoda „Accidentul”, dar si pe cel al victimelor.

– Profil victima – persoane de ambele sexe, trecute de 60 de ani fara studii sau absolvente de studii medii.
– Profilul autorului – condamnati aflati in detentie in penitenciarele din tara si cei care au savarsit infractiuni grave si se afla in penitenciare de maxima siguranta.

Moduri de operare:

Victimele sunt sunate doar pe telefonul fix, atat in timpul zilei cat si noaptea la ore tarzii.
Convorbirea poate dura 10 minute cat si ½ ore.
Persoana care suna se prezinta ca fiind un membru de familie sau avocat, medic, politist, procuror, reprezentant de la firma de asigurari.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.