Noutati :

Nu sunt lucruri greu de respectat. Recomandarea mea e sa mergeti la vot. Medicul Virgil Musta de la Timisoara despre masurile pe care trebuie sa le respectam, pentru a ne feri de COVID in ziua alegerilor

25 septembrie, 2020 - 09:21 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
3

TIMISOARA. Mergeti la vot, dar respectati regulile. Este indemnul medicului Virgil Musta, specialistul de la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara, care a facut o lista a masurilor pe care toti alegatorii trebuie sa le respecte duminica, in ziua alegerilor locale, atunci cand vor merge la sectia de votare.

„Am tot vorbit în ultimile 6 luni despre responsabilitate, dar chiar cred că este poate cel mai important lucru pentru noi în această perioadă (și nu numai), atât la nivel individual, cât și comunitar.

Duminică este un alt moment important pentru noi toți, un moment de responsabilitate (eu așa l-am considerat întotdeauna) prin care contribuim la direcția pe care ne dorim să meragă lucrurile în localitățile noastre în următorii 4 ani.

De aceea, recomandarea mea este să mergeți la vot, pentru că ține de fiecare dintre noi să ne implicăm activ, nu doar să comentăm de pe margine, iar tot ce ține de comunitatea noastră, ne privește direct pe fiecare.

Nu pot însă să nu leg responsabilitatea votului de responsabilitatea respectării măsurilor de prevenție despre care am tot vorbit, în special purtarea măștii, spălatul pe mâini și păstrarea distanței minime. Autoritățile vor stabili măsurile concrete la fața locului, iar dacă și noi respectăm cele de mai jos, prezența la vot nu va reprezenta un risc de contaminare.

Iată câteva recomandări care v-ar putea fi de ajutor în ziua votului:
· pe drumul spre secție sau la întoarcere, dacă ne întâlnim cu cunoștințe și vrem să stăm de vorbă, să o facem de preferat în spații deschise și să păstrăm distanța de 2 metri, iar dacă suntem în spații închise, să purtăm corect și masca (să acopere și gura și nasul)
· nu e cazul să vă dați mâna când vă salutați, scăpăm noi de covid și o să revenim și la acest obicei, pentru că avem nevoie de conexiune între noi, dar până atunci putem găsi alte metode de a crea această legătură umană, fără neapărat să ne strângem mâinile (românii sunt creativi J)
· când ajugeți la secția de votare, evitați aglomerația, aveți răbdare să stați la coadă, respectând distanța și purtând masca
· respectați indicațiile autorităților de la fața locului referitoare la dezinfectarea mâinilor și atingerea obiectelor
· când vă lăsați în jos masca să vă identifice, faceți acest lucru cu ajutorul elasticelor de pe margine, fără să vă atingeți fața cu mâna
· dacă folosiți mănuși, aruncați-le la coșul de gunoi după ce ieșiți din sală
· puteți veni cu pixul de acasă
· la ieșirea din secție dezinfectați din nou mâinile. Riscul de contaminare prin intermediul suprafețelor este mult mai mic și poate scădea spre zero la vot (datorită unei cantități mici de virus și a acțiunilor de dezinfectare a suprafețelor de acolo) față de riscul de contaminare pe cale aeriană, motiv pentru care masca și distanța sunt foarte importante.

Nu este cazul să generăm panică, echilibrul este “cheia”. Toate cele de mai sus nu sunt lucruri atât de greu de înțeles și de respectat, comparativ cu beneficiile reale pe care le aduc.

Am trecut împreună prin tot felul de încercări în aceste luni (vor veni și altele) și am încercat să învățăm împreună cum să le tratăm și cum să le depășim.
Vă mulțumesc tuturor pentru înțelegere, pentru efortul făcut și pentru solidaritate!
Numai împreună vom reuși!”, a precizat medicul Virgil Musta, de la Spitalul Victor Babes din Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. sfatul meu domn doctor

  e sa numai omorati oameni cu zile ca au pneumonie si voi ii tineti cu COVID

  SFATUL MEU E SA VA FERITI SA MAI MINTITI

  SFATUL MEU E TRATATI OAMENII DE BOLI REALE NU IMAGINARE SAU INVENTATE

  DA EXISTA COVID

  DAR E VORBA ACEIA

  CE E AL CEZARULUI LA CEZAR

  CE E ALTA BOALA E ALTA BOALA

  DE ALEGERIILE ASTEA DEPINZI SI TU BAG DE SEAMA

 2. s-a mergi tu doctore si cu toata familia ta sa votati pana va iasa pe nas. EU NU merg la vot. Un fost prof din institutul de medicina avea o vorba , NU inventa BOLI/ BOALA ,pentru ca nu vei reusi sa o tratezi!

 3. Nu merg la vot !!! Nici copilul meu nu poate merge la școală din cauza unora ca tine ,doctore , care susțineți niste imbecilități ! Ia-te de mana cu Cercel si sper să ajungeți peste 10 ani pe mana unor chirurgi care au făcut medicina online și au ,,operat,, pacienți virtuali ….