Nu si-a luat concediu de 8 ani ca sa scrie proiecte pentru spital si a adus milioane de euro la Timisoara! Totul intr-un VIDEO interviu cu dr. Olimpia Oprea, directorul Spitalul Municipal

TIMISOARA. S-a luat la tranta cu hatisul birocratic si, inarmata cu o ambitie de fier, a reusit o performanta uluitoare: a adus la Timisoara zeci de milioane de euro intocmind proiecte pe bani europeni. Vorbim despre medicul Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal din Timisoara. Despre ce a facut in ultimii ani pentru Maternitatea Odobescu si pentru alte clinici de la Spitalul Municipal, dar si despre ce s-a intamplat in cele cateva luni de cand conduce aceasta unitate medicala, explica intr-un interviu video acordat opiniatimisoarei.ro.

Cu fonduri europene, dr. Olimpia Oprea a reusit amenajarea Centrului de Excelenta in Diagnostic Antenatal unde mii de bebelusi sunt consultati inca din burtica mamei. Investigatiile se bucura de mare succes.

Intr-un an, peste 4000 de mamici au fost consultate in Centrul de Excelenta in Diagnostic Antenatal de la Maternitatea Odobescu creat prin intermediul programului transfrontalier Romania – Serbia. Aceste analize sunt deosebit de importante pentru ca, in cazul in care se depisteaza anumite probleme, se poate interveni chiar pe timpul sarcinii„, explica directorul Spitalului Municipal Timisoara.

Tot cu bani europeni obtinuti prin scrierea unor proiecte consistente, Olimpia Oprea a contribuit la reamenajarea ambulatoriului de la Maternitatea Odobescu. Acum vrea sa-l modernizeze si pe cel de la Clinica de Balneofizioterapie.

La Clinica de balneofizioterapie am modificat un pic proiectul de reabilitare, pentru ca dorim sa readucem apa termala in interiorul clinicii in cele doua bazine care sunt acolo. La sfarsitul anului vom obtine licenta de exploatare pentru doua izvoare de apa termala din Timisoara, iar in ianuarie, cand se va deschide linia de finantare a Programului Operational Regional pentru reabilitarea ambulatorului, vom depune un proiect in acest sens„, spune Olimpia Oprea.

Managerul Spitalului Municipal isi indeamna colegii sa nu mai stea la mana autoritatilor si sa ia ei insisi taurul de coarne si sa invete sa scrie proiecte ca sa obtina ravnitii bani europeni. In vara, a organizat la Timisoara cursuri pentru doctorii care vor sa intocmeasca astfel de proiecte si sa obtina fonduri in spitalele in care activeaza.

27 de medici au particpat la cursurile pe care le-am organiat in privinta accesarii fondurilor europene in Sanatate. Mai organizam in 26 septembrie o serie, e vorba despre un curs de Manager de Proiect si chiar  mai avem cateva locuri disponibile, daca mai doreste cineva„, spune managerul Spitalului Municipal.

Medicul Olimpia Oprea dezvaluie si secretul reusitei sale exceptionale.

Secretul atragerii de fonduri europene in Sanatate il constituie munca. Multa munca! Eu din 2009 nu am mai avut concediu de odihna. Atunci cand mi-am luat concediu, l-am folosit ca sa scriu proiecte castigatoare, deci l-am folosit in folosul spitalului! Asta e secretul… Nu am mai avut sambata sau duminica…„, spune managerul Clinicilor Noi.

Despre toate acestea, dar si despre multe alte subiecte interesante, aflati din interviul video de mai jos, pe care managerul Spitalului Municipal Timisoara, medicul Olimpia Oprea, l-a acordat jurnalistului opiniatimisoarei.ro Ciprian Voin!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Toată stima și recunoștiința pentru persoana și munca acesteia.Din păcate sunt prea puțini în România cu asemenea calități și spirit de sacrificiu.

  2. articolul asta e pentru comisia de examen de la Primarie…ca tot urmeaza concursul pe post…

  3. Să fim serioși

  4. ce mincinoasa 🙂

  5. Tot respectul ptr. dna doctor si realizările sale . Cat privește concediul neefectuat el se convertește în bani nu se pierde nimic .

    • n ai inteles, chiar si cand a fost in concediu a muncit, nu ca nu si l-a luat. dar noi o credem pe cuvant, la fel ca si doamnele de la proiecte din primarie

  6. daca te uiti pe fbook, vezi ca a fost o gramada de timp plecata la tot felul de actiuni PNL prin tara, asa ca a avut timp destul pentru relaxare. unii carcotasi ar putea spune ca proiectele au fost scrise de firme specializate si platite din banii contribuabililor, iar implementarea s-a facut de catre primarie. in plus, expresia *l am folosit in folosul spitalului* e super si spune multe despre nivelul acestei doamne. edilul poate fi foarte multumit de alegerea facuta. o noua eroina