Nu se pot face vaccinuri si noaptea la primul centru non-stop din Romania, de la Spitalul Judetean Timisoara, la 3 saptamani de la deschidere. Platforma nationala inca nu programeaza

TIMISOARA. Desi au capacitatea si personalul necesare pentru a functiona cu program non-stop, angajatii centrului de vaccinare de la Spitalul Judetean din Timisoara nu pot imuniza doritorii si noaptea, pentru ca platforma de programare inca nu permite inscrierea pe liste dupa ora 20.00.

Primul centrul ‘permanent’ de vaccinare a fost deschis in urma cu trei saptamani, in 23 martie.

Potrivit reprezentantilor unitatii medicale, specialistii STS si cei ai CNCAV au precizat ca platforma ar urma sa fie complet operationala, adica sa poata prelua programari si pe timp de noapte, incepand cu 13 sau 14 aprilie.
Pana atunci, sunt totusi imunizati dupa ora 20.00 cei care se aflau pe listele de asteptare si care nu au reusit sa isi faca vaccinul in timpul zilei.

„Dupa ora 20.00, in general, vin cei care nu au apucat sa se vaccineze peste zi, cei care erau pe listele de asteptare. Conform raportului pe care il avem intocmit pentru saptamana trecuta, cei mai multi dintre oameni au venit sa se vaccineze pana in ora 21.00, iar cel mai mare numar de oameni care au venit dupa ora 23.00, intr-o singura noapte, este de de 18.

Deocamdata, oamenii sunt inca reticenti, pentru ca nu avem ora trecuta oficial pe declaratie. Odata ce se va reglementa problema cu platforma de programari, se reglementeaza si faptul ca activitatea de vaccinare face exceptie de la restrictiile de circulatie si atunci speram sa vina un numar mai mare de oameni la vaccinare si pe timp de noapte”, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro Raul Patrascu, managerul Spitalului Judetean din Timisoara.

Daca va functiona non-stop, asa cum a fost prevazut, centrul de vaccinare de la Spitalul Judetean va putea sa imunizeze 480 de oameni intr-un interval de 24 de ore.

Va reamintim, primul centru de vaccinare din Romania care va functiona non-stop a fost deschis in 23 martie si e operational la parterul cladirii care adaposteste Ortopedia de la Spitalul Judetean Timisoara. Va avea atat ziua, cat si noaptea, cate 4 linii de vaccinare. De atunci, insa, autoritatile centrale nu au reusit sa puna la punct sistemul astfel incat sa poata fi facute programari si pe timp de noapte.

CITESTE SI: Primul centru de vaccinare non-stop de la Timisoara va functiona fara oprire, si noaptea, abia peste cateva zile. Probleme cu platforma de programari. Foto si video 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.