Opinia Timisoarei

‘Nu punem cioara mai presus de om’. Ultima decizie a primarului Nicolae Robu pentru zona din jurul Catedralei din Timisoara, plina de gainat. Video

TIMISOARA. Se intuneca cerul la ora exacta, la Timisoara. Punctuale precum englezii, ciorile care isi fac veacul in parcul din spatele Catedralei Mitropolitane se aduna ca la un semn la orele 17.30. Si sunt cu zecile de mii de cand a venit toamna si nu prea mai gasesc hrana la marginea orasului.

Si, in ciuda atmosferei de groaza desprinsa parca dintr-un film de Alfred Hitchcock, timisorenii sunt mai furiosi pe mizeria de nedescris pe care nesuferitele inaripate o lasa in urma: trotuare si banci pline de gainat.

De-a lungul anilor, autoritatile au pierdut toate bataliile cu ciorile, insa nu si-au pierdut speranta ca vor castiga razboiul.

Primii chemati au fost vanatorii care au tras mai multe focuri de arma in sperata ca vor impresiona pasarile, dar in zadar. Apoi, pompierii s-au urcat in copaci si au darmat cuiburile, insa ciorile s-au intors. In cele din urma, primaria a montat niste aparate care simulau tipete de soimi, dar nici acestea n-au impresionat pasarile.

 

Primarul Nicolae Robu anunta reactivarea catorva dintre vechile masuri impotriva ciorilor.

E o problema foarte grea. Timisoara se confrunta cu ea de cel putin 50 de ani, asta stiu eu, daca nu cumva si mai demult. Nu avem alta solutie decat simulatoarele cu sunete de pasari de prada, care au produs rezutate, si trebuie intervenit la cuiburi. De fiecare data sar impotriva noastra protectorii vietatilor. Trebuie sa avem grija de vietuitoarele pamantului, sa se perpetueze toate. Dar nu cred ca putem pune cioara mai presus de om. Cei care fac asta gresesc. Trebuie sa redam oamenilor Parcul Catedralei. Acum nu poti sa te asezi pe o banca, sa arunci o privire pe trotuare din cauza mizeriei pe care o produc zecile de mii de ciori. Simulatoarele trebuie repuse in functiune, reglate, ca frecventa, ca sunet generat. Am cerut sa se intevina si vom da jos si cuiburile. S-a dovedit din experienta ca aceste interventii au fost cu rezultat„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Nicolae Robu.

VIDEO: Remus Gradinariu

Exit mobile version