Noutati :

‘Nu poti sa faci omleta, daca nu spargi ouale’! Ce companie va investi peste 700 de milioane de euro in vestul tarii?

26 aprilie, 2014 - 12:11 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Planuri mari cu banii europeni in Timis! Peste 700 de milioane de euro vrea sa investeasca o societate din Timisoara in intreaga regiune in anii ce urmeaza. Atat din fonduri europene, cat si din fonduri proprii.

Este vorba despre societatea de apa si canal din Timisoara, Aquatim, care vrea ca toti timisenii sa aiba acces la apa curenta si canalizare in anii urmatori. Pentru proiectele pe fonduri europene, specialistii Aquatim lucreaza deja de 2 ani.

„Nu este aprobata strategia de tara. Nu am asteptat sa se finalizeze strategia, lucram de 2 ani, le-am si depus pentru ca noi cam stim care sunt in linii mari cerintele Uniunii Europene. Am depus deja proiecte de 150 de milioane de euro pe intreg judetul Timis. Vrem sa facem 37 de statii noi de tratare, 8 sa le reabilitam, 600 de km de retele, dar si 20 statii noi de epurare, 7 statii sa le reabilitam, circa 1.000 de kilometri de retele, 105 statii pompare, 180 km conducte de refulare. Suntem proactivi, am pregatit proiectele”, ne-a declarat Ilie Vlaicu, directorul societatii de apa si canal din Timisoara.

Planurile sunt cu bataie lunga. Nu poti sa faci omleta fara sa spargi oua, sustin specialistii, asa ca la Aquatim nu se bate pasul pe loc. Pana in anul 2042, reprezentantii societatii sustin ca vor sa investeasca 732 de milioane de euro in viitorul regiunii.

„Pana in 2042 vrem sa investim in viitorul regiunii 732 de milioane de euro. Nu poti sa te dezvolti daca nu ai o viziune pe termen lung. In masterplanul nostru, pe care il revizuim an de an, avem o strategie, avem o tinta. Nu poti sa te dezvolti daca nu ai tinta, pentru ca altfel te dezvolti colateral si constati ca nu-ti mai ajung banii. Toate companiile care nu merg n-au o gandire. La fel si orasele care nu merg. In momentul cand lucrezi de pe o zi pe alta, lucrezi ca salahor. Asta este forta Aquatim, strategie, verificata de practica”, a conchis Ilie Vlaicu.

Cat mai dureaza actualele lucrari Aquatim pe strazile din Timisoara

Lucrarile ample din Timisoara la reteaua de apa si canal, care au dat peste cap circulatia, nu vor mai da dureri de cap soferilor si pietonilor multa vreme, ne asigura directorul Aquatim. Acesta precizeaza ca trebuie sa mai induram calvarul doar cateva luni.

Mai ingreunam traficul, un sef de-al nostru mai demult spunea ca nu poti sa faci omleta, daca nu spargi ouale. Daca vrem sa nu avem probleme de disfunctionalitate, canalele trebuie schimbate. Toate lucrarile astea de retele apa-canal trebuie finalizate undeva in luna noiembrie„, a tinut sa ii linisteasca pe timisoreni directorul Aquatim.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...