Noutati :

Nu mai este nevoie de declaratie pe proprie raspundere in mai bine de jumatate din judetul Timis, pe o raza de 30 de kilometri, in jurul Timisoarei si Lugojului. Lista cu toate localitatile adaugate de Comitetul pentru Situatii de Urgenta

25 mai, 2020 - 04:58 PM
Autor: Redactie      
Categorie: UTILE
1

TIMISOARA. Dupa ce in urma cu cateva zile a fost completata lista initiala de localitati in care puteam merge din Timisoara ori veni spre oras, fara declaratie, in starea de alerta, conform deciziilor Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, recent, Ministerul de Interne a venit cu o precizare ce a schimbat radical situatia.

Celor 13 localitati din jurul Timisoarei li se adauga toate celelalte aflate pe o raza de 30 de kilometri, prevazute in zona metropolitana, dar si cele din jurul Lugojului, pe 30 km. Cu alte cuvinte, mai bine de jumatate din teritoriul judetului.

Totusi, cei care sunt din Timisoara nu pot ajunge la Lugoj, de exemplu, fara document, intrucat cei 30 de kilometri pentru care nu e necesara declaratia se calculeaza de la adresa de domiciliu din cartea de identitate.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta s-a intrunit luni si a luat decizia de a extinde zona pentru care nu avem nevoie de declaratii pe proprie raspundere.

Pentru stabilirea unei aplicări unitare pe întreg teritoriul national al României în privința zonelor în care cetățenii pot circula în afara localității fără declarație pe proprie răspundere, Ministerul Afacerilor Interne a transmis, prin Comandantul Acțiunii, Centrelor Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției următoarele precizări: Sunt considerate zone metropolitane, în interiorul cărora nu este nevoie de prezentarea declarației pe proprie răspundere pentru circulația cetățenilor între localități, teritoriul administrativ al Bucureștiului și al județului Ilfov, respectiv teritoriul administrativ al municipiilor din România și o zonă de 30 de kilometri în jurul acestor municipii, dar nu mai mult de limita județului din care fac parte municipiile„,  au transmis reprezentantii Ministerului de Interne.

Comitetul pentru Situatii de Urgenta Timis a extins luni, oficial, zona in care ne putem deplasa fara documentul justificativ.

Iata lista completa a comunelor si satelor pentru care nu mai e nevoie de declaratie pe propria raspundere in starea de alerta

Zona Metropolitana Timisoara: Săcălaz, Cărpiniș, Cenei, Peciu Nou, Sânmihaiu Român, Parța, Jebel, Pădureni, Liebling, Șag, Sacoșu Turcesc, Chevereșu Mare, Giroc, Moșnița Nouă, Recaș, Bucovăț, Remetea Mare, Ghiroda, Fibiș, Pișchia, Giarmata, Dumbrăvița, Orțișoara, Satchinez, Sânandrei, Dudeștii Noi, Becicherecu Mic, Biled, Iecea Mare; localitățile din cadrul următoarelor unități administrative: Uivar, Răuți, Sânmartinul Maghiar (de apartine de comuna Uivar), Topolovățu Mare, Șuștra, Cralovăț (care tin de comuna Topolovățu Mare), Petroman, Obad (ce apartin de orașul Ciacova).

Zona Metropolitana Lugoj: Buziaș, Racovița, Topolovățu Mare, Belinț, Boldur, Darova, Victor Vlad Delamarina, Găvojdia, Știuca, Criciova, Coșteiu, Nădrag, Fârdea, Bârna, Făget, Dumbrava, Traian Vuia, Mănăștiur, Ohaba Lungă, Bara, Secaș, Ghizela, Brestovăț, Balinț, Bethausen; localitățile din cadrul următoarelor unități administrative: Baloșești ( care apartine de comuna Tomești), Petrovaselo, Stanciova(de tin de orașul Recaș).



Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. este de nivelul imbecilitatii sa nu fi fost declarate zonele metropolitaine pana sa apara virusul lui peste prajit