Noutati :

Nu mai curge apa sfintita la robinetele timisorenilor, de Boboteaza. Ce s-a intamplat cu ritualul de purificare de la Uzina de Apa?

6 ianuarie, 2015 - 10:16 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Dupa mai bine de un deceniu de traditie, la robinetele timisorenilor nu mai curge apa sfintita de Boboteaza. Traditionala slujba de purificare a apei din Bega si a Uzinei de Apa a orasului nu se tine nici in acest an, cum nu s-a tinut nici anul trecut.

Societatea de apa si canal Aquatim organiza anual un ritual de binecuvantare, de curatire si de protectie a apei. Un preot sfintea apa din Bega care ajungea in Statia de Tratare din cartierul Plopi, dar si decantoarele, statiile de filtrare, rezervoarele si statiile de pompare. Pana anul trecut, cand s-a renuntat la obicei.

Potrivit reprezentantilor Aquatim, la robinetele timisorenilor nu va curge nici anul acesta apa sfintita. Explicatia este ca an de an au fost reactii negative din partea unor timisoreni care nu isi doreau sa aiba apa sfintita la robinete.

„Nu se mai sfinteste apa. Preotul va trece pe la uzina la fel cum trece pe la orice casa, nu se mai merge pe fluxul tehnologic al apei. Este cumva decizia celor de la Biserica”, ne-a declarat Ilie Vlaicu, directorul Aquatim.

Asadar, cei care vor totusi sa aiba apa sfintita de Boboteaza, trebuie sa participe la slujba de la Catedrala Mitropolitana.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...