Noutati :

Nu mai aruncati mastile, manusile ori servetelele umede in sistemul de canalizare! Indemnul Aquatim dupa ploaia torentiala de la Timisoara

6 octombrie, 2020 - 06:32 PM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
3

TIMISOARA. Pe timpul ploii torențiale căzute în această dimineață la Timișoara, 40 de angajați ai Aquatim și 13 utilaje de tip vidanjă, Woma și autocombinată au intervenit pe străzi pentru remedierea problemelor cauzate de precipitațiile masive.


Principala intervenție s-a desfășurat la Pasajul Brediceanu. Reamintim că în acel punct Aquatim are în derulare o investiție importantă și anunțăm că săptămâna aceasta se va pune sub tensiune stația de pompe și va începe recepția lucrării. Astfel se vor elimina complet neajunsurile cauzate de ploi, așa cum s-a întâmplat și la Pasajele Jiul și Popa Șapcă.

În ce privește stația de epurare, vârful de debit la intrare a fost timp de 2 ore de 21.800 l/s. Asta înseamnă că a fost de 1,6 ori mai mare decât debitul râului Bega și de 18 ori mai mare decât debitul ce intră în stație într-o zi normală. Cantitatea de apă căzută nu a pus însă probleme, deoarece stația de epurare, realizată cu fonduri europene și inaugurată în 2011, funcționează foarte bine, iar capacitatea maximă de preluare a apei e de 25.300 l/s.

Pe de altă parte, lucrătorii Aquatim au avut și de această dată de înlăturat din grătare importante cantități de gunoaie: nu mai puțin de 40 mc în doar 2 ore! Pe lângă deșeurile menajere, de construcții și vegetale aruncate pe stradă și ajunse în canale, resturi cu care se confruntă de obicei, muncitorii au avut de îndepărtat și importante cantități de măști, mănuși, cârpe și servețele umede. În special acestea din urmă sunt deosebit de periculoase, iar atunci când în stația de epurare ajunge o cantitate prea mare de deșeuri se poate bloca întregul flux tehnologic de epurare a apei uzate.
De aceea, rugăm încă o dată timișorenii să nu-și mai arunce deșeurile pe străzi și în sistemul de canalizare al orașului!„, transmit reprezentantii Aquatim.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. ajunse în canale, resturi cu care se confruntă de obicei, muncitorii au avut de îndepărtat și importante cantități de măști, mănuși, acestea din urma au fost purtate si aruncate de cei ce cred cu tarie in COVID19 , PURTAT SI ARUNCAT IN FELUL ACESTA ADUCE CONTAMINARE CU COVID 19

  2. Mai desfundati si voi canalele de la colt de strada. Pietonii sunt cei mai afectati.

  3. Nu fiti rai, multe dintre ele nu au fost aruncate in canalizare, ci pe strada. In canalizare au ajuns duse de apa, in rarele cazuri in care scurgerile sunt puse mai jos, ca de regula se monteaza in puncte mai inalte, penturu a favoriza aparitia baltilor.