Nu lasati suflete nenorocite sa piara in ger, la Timisoara! Pot fi salvate cu un simplu gest

TIMISOARA. Au fost mai putin norocosi ori soarta i-a adus in situatia de a-si face veacul pe strazile din Timisoara si din judet, dar asta nu inseamna ca trebuie uitati. Un apel de suflet este facut acum timisorenilor.

CITESTE SI: Nu viteza, ci pietonii au provocat cele mai multe tragedii in accidente pe strazile din Timisoara si pe soselele din judet, anul trecut. Pe locul trei sunt abaterile biciclistilor. 47 de vieti curmate si 59 de oameni grav raniti 

Dat fiind gerul din aceste zile, pompierii si reprezentantii primariei fac apel la timisoreni ca, atunci cand vad oameni aciuati sub poduri, pe langa ziduri de case, in adaposturi improvizate sau in strada pur si simplu, sa sune de indata la numarul de urgenta 112 pentru a fi preluati de echipele de salvatori.

La Timisoara sunt functionale doua adaposturi ale Directia de Asistenta Sociala.

Cele două centre active sunt: Centrul de Suport pentru Situații de Urgență și Criză (de la Pădurea Verde), care poate găzdui 21 de persoane și Complexul de servicii Sf. Francisc din strada Telegrafului 8, care poate deservi 54 de persoane. În această perioadă, numărul de locuri este suplimentat pentru a acomoda toate persoanele aflate la risc. 
Ambele centre sunt complet racordate la utilități și oferă, pe tot parcursul anului, servicii de igienizare, cazare, 3 mese pe zi, consiliere psihologică și socială, punere în legalitate prin întocmire documente de identitate, încadrare în grad de handicap, servicii medicale primare, activități de reintegrare socială și profesională„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Costig Stela spune:

    Dar bisericile de ce nu fac câteva chilii unde să adăpostească și să ajute acești oameni amărâți, să nu își mai cumpere popi b.m.w.ultimile tipuri ,că în biserici se strâng foarte mulți bani să își facă ei palate și excursii in străinătate, ar trebui să se facă niște controale de la ANAF la aceste persoane acasă și să vadă bogățiile lor care îi doare în dos de amărâți.