Noutati :

Nu iti declari veniturile? ANAF iti va calcula automat contributiile sociale! Vezi la ce salariu se va raporta!

8 martie, 2014 - 07:13 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
2

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) are dreptul sa stabileasca din oficiu impozitele, taxele, contributiile si alte sume datorate bugetului pentru persoanele fizice care nu declara veniturile.

„Potrivit Codului de procedura fiscala, organul fiscal stabileste baza de impunere si obligatia fiscala de plata aferenta, prin estimarea rezonabila a bazei de impunere, folosind orice proba si mijloc de proba prevazute de lege, ori de cate ori acesta nu poate determina situatia fiscala corecta”, se arata in comunicatul ANAF.

ANAF stabileste prin estimare baza lunara de calcul al CAS la nivelul minim prevazut de Codul fiscal. Potrivit Codului Fiscal, baza lunara de calcul a CAS nu poate fi mai mica de 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat. Pentru 2014, nivelul este de 2.223 lei.

Proiectul de ordin propune aprobarea procedurii privind stabilirea din oficiu a contributiei de asigurari sociale datorata de persoanele fizice, precum si formularelor necesare in acest caz.

Sursa: capital.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Vai şi amar. Impozite, impozite, impozite…. Ce altceva ştie guvernul asta de hoţi ?

  2. muistii dracu’!!!