Noutati :

Nu intrati in panica, veti primi un mesaj de alerta pe telefon in Timisoara si in judet

21 septembrie, 2018 - 09:56 AM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Portalul ro-alert.ro, dedicat sistemului de avertizare a populatiei in situatii de urgenta, a fost lansat sambata, iar acum se procedeaza la trimiterea mesajelor.

Astazi, 21 septembrie, in intervalul orar 10.00-12.00, la nivelul judetului va fi transmis un mesaj test in 4 localitati, Buzias, Deta, Faget si Sannicolau Mare, iar in intervalul 17.00-19.00, intr-o zona din Timisoara, transmit reprezentantii ISU Timis

Pentru ca utilizatorii sa poata receptiona mesajul pe telefoanele mobile, acestea trebuie configurate pe baza indicatiilor existente aici.

Mai mult decat atat, in perioada urmatoare vor fi puse la dispozitia publicului informatiile privind configurarea telefoanelor, in functie de model și operatorul de telefonie mobila, pentru receptionarea mesajelor de avertizare.

Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizarii si alarmarii populatiei in situatii de urgenta, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotectiei in caz de urgenta majora.

Telefoanele aflate in aria de acoperire a zonelor testate si care au aceasta optiune configurata vor receptiona mesajul de test ”Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea masurilor de autoprotectie. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Judetului Timis”.

Modul de afișare si sunetul mesajului de avertizare sunt diferite in functie de modelul telefonului mobil.

IMPORTANT!

MESAJELE AU ROLUL DE A TESTA APLICATIA!
PERSOANELE CARE PRIMESC MESAJUL NU TREBUIE SA INTRE IN PANICA, NU ESTE O SITUATIE REALA, NU SE VA LUA NICI O MASURa (ADAPOSTIRE, PARASIREA ZONEI, ETC)

Portalul www.ro-alert.ro este proiectat ca sursa completa de informare a populatiei si detaliaza atat modul de difuzare a mesajelor de tip Cell Broadcast, cat si posibilitatea de configurare a telefoanelor mobile pentru a permite receptionarea mesajelor difuzate in situatii de urgenta.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...