Nu intram in Schengen nici in 2015! O tara europeana se opune cu vehementa: „Nu indepliniti conditiile de a face parte din UE”

Parlamentul olandez nu sustine, momentan, aderarea Romaniei la Schengen, deoarece considera ca Bucurestiul nu a implementat toate cerintele initiale pentru a deveni membru al UE, a declarat ambasadorul Matthijs van Bonzel, potrivit mediafax.ro.

„In acest moment, aderarea nu este sustinuta de Parlamentul olandez pentru ca Parlamentul nu considera ca Romania a implementat toate cerintele initiale pentru a deveni stat membru al Uniunii Europene”, a spus ambasadorul intr-un interviu la Realitatea TV.

„Romania nu era pregatita in momentul aderarii. Era pregatita din multe puncte de vedere, dar nu in cele esentiale. Vorbesc aici de legislatie, de sistemul judiciar, de functionarea lui, de eficienta si impartialitate in modul de aplicare a legilor, de coruptia institutionala”, a afirmat acest.

Totodata, Matthijs van Bonzel a subliniat faptul ca exista o legatura intre Schengen si respectarea standardelor UE.

„Unii politicieni au negat aceasta legatura in cei trei ani de cand ma aflu aici. Dar exista o legatura foarte puternica. Legatura este urmatoarea: odata ce devii membru al UE si indeplinesti toate cerintele impuse de acest statut si poate nu toate statele le respecta in practica dar macar incearca sa faca tot ce le sta in putinta pentru a demonstra ca situatia este sub control. Romania a aderat fara sa indeplineasca aceste cerinte dar acum recupereaza” ajungand la nivelul la care ar fi trebuit sa fie in 2007, a precizat diplomatul.

„Am acceptat Romania doar cu aceasta lista de sarcini fiind de deplin convinsi ca va realiza toate aceste lucruri. Cand citesti raportul MCV (…) da, vedem progrese dar, nu, Romania nu a atins nivelul maxim. Odata ce va ajunge la acest nivel vom merge in Parlament si le vom spune parlamentarilor nostri ca Romania indeplineste toate conditiile pe care ar fi trebuit sa le indeplineasca atunci cand a devenit tara membra UE”, a afirmat el.

Sursa: mediafax.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Astia au tras ceva pe nas? Prea multa rautate d-lor !

  2. Dupa cum arata zona politica romaneasca, prefer sa arat buletinul la granita! Sunt mai umilit de conducatorii tarii, decat de autoritatile straine. Din 10 euro dati la stat, se fura minim 5, iar in afara de 10 euro primesc evhivalentul . Pacat ca ne aflam intre ciocan si nicovala. Tot noi, oamenii de rand ne simtim inselati in asteptarile strainilor, politicul sfideaza oricum aceste semnale.