Nu faci fata ratelor la banca? Guvernul vrea sa acorde un ajutor pentru romanii cu restante la credite

Primul-ministru Victor Ponta a anuntat ca romanii cu restante la creditele bancare ar putea primi un ajutor din partea statului. Peste 900.000 de restantieri ar putea beneficia de noua masura.

Ponta a declarat, luni, ca a obtinut acordul partenerilor internationali pentru o masura ce ar putea aduce o gura de aer romanilor care nu mai fac fata cu plata ratelor la creditele bancare.

Ajutorul ar urma sa fie acordat persoanelor fizice cu salarii mai mici de 1.600 lei.

„Principalele conditii: se aplica tuturor creditelor luate de persoanele fizice, salariati sau pensionari, conditia e ca acestea sa aiba un venit lunar mai mic sau cel mult egal cu salariul mediu net, 1610 RON, si sa nu aiba restante mai vechi de 90 de zile la creditele bancare. Este o masura optionala, nu obligatorie, pentru persoanele fizice, dar de care beneficia oricare din cei 907.000 de debitori persoane fizice. Este vorba despre injumatatirea ratei pe o perioada de doi ani, dar nu mai mult de 500 RON pe luna”, a spus Victor Ponta.

Sursa: realitatea.net

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...