Noutati :

Nu arunca PET-urile de la picnicul de 1 Mai! Aduna-le pentru podul de Cartea Recordurilor de la Timisoara!

30 aprilie, 2014 - 01:50 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
3

TIMISOARA. Timisorenii sunt indemnati sa nu mai arunce la gunoi PET-urile, ci sa le adune si sa le doneze pentru construirea unui pod de Cartea Recordurilor care va fi ridicat peste Bega, in Timisoara, in aceasta vara.

Reprezentantii EcoStuff Romania au fost cei care au initiat proiectul „cu.podu„, prin care doresc sa inscrie Timisoara in Cartea Recordurilor cu un pod peste Bega facut doar din sticle de plastic.

Recordul precedent a fost stabilit in 2011 in Lituania si a constat intr-un brad de Craciun realizat din 42.000 de pet-uri.

Construirea celui mai mare pod din PET-uri din lume presupune colectarea a cel putin 100.000 de sticle de plastic.

Constructia va fi ridicata intre 3 -5 iunie, urmand ca odata inaugurata de Ziua Mondiala a Mediului sa fie accesibila pentru doua saptamani. Timisorenii se vor putea plimba pe el, vor putea sta sa se odihneasca si vor putea face fotografii.

Timisorenii sunt, astfel, indemnati sa adune cele 100.000 de PET-uri, curate, neturtite si cu dop in fiecare zi intre orele 18.00 – 20.00 „La Capite”, vis-a-vis de Universitatea de Vest din Timisoara, incepand de luni 5 mai.

CITESTE SI: Cum va arata podul peste Bega, cu care Timisoara vrea sa intre in Cartea Recordurilor? Iata proiectul unei super sculpturi din sticle de plastic pentru competitia ‘Largest Plastic Bottle Sculpture’Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. De curiozitate, de ce nu apare nimic legat de autorul acestui proiect?

  2. Super idee! Green revolution!

  3. putem colecta cam 200 de peturi curate de apa pe saptamina .avem nevoie de saci mari pentru depozitare si cineva sai ridice de la firma de pe BRINCOVEANUL..cei interesat contactatima la nr. de tel. 0744928195…