Noutati :

Nu ai loc de munca? Se recruteaza 120.000 de oameni pentru recensamantul populatiei!

25 iulie, 2011 - 11:15 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Cauti un loc de munca pe termen scurt? Se recruteaza 120.000 de oameni care sa lucreze pentru recensamantul populatiei. Incepe in toamna, iar inscrierile se fac de saptamana viitoare, la primarii.

Pot obtine contractul doar cei care au peste 18 ani si cel putin studii medii.

Daca sperati sa fiti recenzori, puteti sa va inscrieti de la 1 august. Listele vor fi centralizate in primarii dupa care vor fi trimise catre prefecturi.

Nu este insa de ajuns sa-ti doresti sa fii recenzor. Cea mai importanta conditie, destul de greu de indeplinit in zilele noastre, este sa ai o diploma de bacalaureat. In afara de asta recenzorii trebuie sa aiba o dictie buna, un scris lizibil si, bineinteles, timp liber pentru a umbla din usa in usa. ‘

„Va trebui sa stie sa explice unui cetatean ce sa intampla, ce fac de fapt, care e natura intrebarilor, ce raspunsuri  sunt relevante pentru noi, deci va trebui sa aiba o abilitate de comunicare mai ridicata”, a explicat Mihai Atanasoaie, prefectul Capitalei.

Tocmai de aceea, in septembrie, candidatii vor fi supusi unui test. In comisia de examinare vor fi reprezentanti ai primariei, prefecturii si ai Institutului de Statistica. In final, la nivelul intregii tari, vor fi alesi 120.000i de recenzori dintre care 12.000 doar pentru capitala. Ei vor semna contract pe o perioada de 15 zile.

„Recenzorii vor lasa in cutiile postele niste scrisori prin care vor aduce in atentia fiecarei gospodarii ca va avea loc recensamantul”, a declarat Corina Dinculescu, expert Directia de statistica demografica si recensamant INS.

Totul pentru 50 de lei pe zi.

Recensamantul populatiei se va desfasura  intre 22 si 31 octombrie. In aceasta perioada, romanii vor da informatii, printre altele, legate de starea civila si statutul profesional. Este bine sa stiti ca nu toate intrebarile sunt obligatorii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...