Noutati legislative privind protectia mediului, in dezbatere la CCIA Timis

TIMISOARA. Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici, în data de 19 iunie 2024, ora 1000, în Sala Nera a Centrului Regional de Afaceri al CCIA Timiș din B-dul Eroilor de la Tisa nr.22 (etaj I), la un seminar de informare având ca temă:  Aspecte privind responsabilitățile agenților economici în domeniul protecției mediului și a gestionării deşeurilor.

Tematica prezentată de Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș vizează:

  • Modul de evidență și de raportare a datelor pentru diferite fluxuri de deșeuri: ambalaje și deșeuri de ambalaje, deșeuri de echipamente electrice și electronice, deșeuri de baterii și acumulatori, vehicule scoase din uz, evidența cronologică lunară și/sau anuală privind cantitățile de deșeuri generate și/sau gestionate conform OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 17/2023;
  • Aplicarea legislației de mediu în domeniul obținerii actelor de reglementare (avize, acorduri, autorizații, vize anuale).

Garda Națională de Mediu-Comisariatul Județean Timiș prezintă:

  • Rolul Gărzii Naționale de Mediu în combaterea poluării apelor.

Seminarul va fi susținut de specialiști din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Timiș și a Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Timiș.

Agenții economici pot adresa întrebări și/sau pune în discuție spețe cu care se confruntă în activitatea companiei.

Participarea este gratuită, prin transmiterea confirmării de participare la adresa:

https://www.cciat.ro/formular/index.php?cdx=ds4

***

Informații suplimentare la tel. 0723 492 261, e-mail: [email protected], Oana Teodora Spătaru – consultant cameral.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.