Noutati :

Noutati in ajutorul timisorenilor! De ce nu mai sunt cozi infernale in prima zi de plata a impozitelor si taxelor locale in 2016, la Timisoara? GALERIE FOTO!

11 ianuarie, 2016 - 12:17 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Au trecut vremurile in care timisorenii faceau cozi uriase la ghiseele Directiei Fiscale din Primaria Timisoara ca sa-si achite taxele si impozitele locale in chiar prima zi a anului in care acestea pot fi platite.

Luni, la ora 8:30, erau cel mult 20 de timisoreni care asteptau la rand. Lipsa cozilor de alta data este posibila si pentru ca plata taxelor si impozitelor se poate face si online. Directia Fiscala i-a asteptat si cu schimbari in acest an pe contribuabili.

Comportamentul se pastreaza de ani de zile, doar ca au observat ca nu e necesar sa vii de la ora 3 si sa te bulucesti. Noi preluam in zilele astea undeva la 3000 de oameni pe zi si nu se mai sta asa mult la ghiseu. Si am infiintat in hol biroul de consiliere. Oamenii pana ajung in fata unui ghiseu sunt suparati ca stau la coada. In momentul in care omul ajunge acolo nu-l mai intereseaza ce e in spatele lui, el vrea sa primeasca informatia. Am analizat atitudinea asta si am indepartat-o din casierie. Acolo trebuie sa vezi cat ai de platit, dai banii si primesti chitanta. Mai avem o noutate, si vom avea ceva probleme in acest sens. Noi i-am invatat pe contribuabili sa le oferim foarte multe informatii, si pe chitantele noastre sunt oferite bunurile pe care tu ai platit impozit. Si acum o alta noutate pe formularistica de data aceasta. Nu mai ai voie sa modifici absolut nimic pe formatul chitantei. Ea trebuie sa fie exact cum e pe ITL si e foarte seaca, nu mai sunt informatiile astea, iar acum contribuabilii cand o sa-si preia chitantele o sa fie foarte nemultumiti, dar asta e situatia, nu avem ce face. Nu avem voie sa o modificam. Pentru celelalte formulare a ramas varianta ca informatiile pe care legiuitorul le da pe formular sunt informatii minimale, si ca tu organ fiscal, poti sa adaptezi si sa adaugi alte informatii daca consideri ca sunt utile.” a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Adrian Bodo, seful Directiei Fiscale din Primaria Timisoara

Seful Directiei Fiscale a vorbit si despre categoriile de contribuabili care platesc taxe mai mari.

Toti platesc ceva mai mult, doar ca cei rezidentiali platesc mult mai mult pentru cladirile folosite nu pentru locuire, ci in scopul de a obtine venituri pe activitatea economica, si aceia trebuie sa si depuna declaratii. Ceilalti care detin apartamente si care in baza de date figureaza cu suprafata utila, acolo cresterea e cam de 25%. Cei care locuiesc la case si in declaratiile lor si in documentatii am putut sa luam suprafata construita desfasurat, acolo e de 6% cresterea.” declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Adrian Bodo.

O prezenta prea numeroasa la plata taxelor si impozitelor nu a fost nici la sediul Postei Romane, unde la prima ora a zilei mai putin de 15 oameni s-au prezentat la ghiseu pentru achitarea contributiilor, si se lucra cu doua ghisee deschise pentru strangerea darilor.

Posta-Prima-Zi-plata impozite (2)

In Timisoara sunt aproape 170.000 de proprietati pentru care se platesc impozitele, numarul platitorilor fiind de peste 300.000. Cei care isi achita  darile pana in 31 martie, pentru tot anul, beneficiaza in continuare de reducerea de 10%. Penalitatile sunt de 2% din valoarea impozitelor si se aplica lunar.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. D-le Bodo este datoria ta sa nu umilest pe cei care iti platesc salariul.