Noutati :

Facilitate pentru soferi: permisul de conducere poate fi cerut online

20 august, 2015 - 05:18 PM
Autor: Anonim      
Categorie: AUTO
0

Soferii au posibilitatea sa solicite un duplicat al permisului de conducere, direct de la ei de acasa prin e-mail, fara sa se mai deplaseze la serviciul public comunitar. Serviciul este disponibil pentru permisele auto emise incepand din 2009, noteaza avocatnet.ro.

Prin Ordinul MAI nr. 123/2013, autoritatile au dat posibilitatea conducatorilor auto sa solicite prin e-mail duplicatul permisului de conducere pierdut, furat sau deteriorat, ori in cazul schimbarii numelui titularului, inainte de expirarea valabilitatii administrative.

In cazul documentelor emise dupa data de 1 ianuarie 2009, cererea pentru eliberarea unui duplicat poate fi adresata si prin corespondenta, pe adresa serviciului public comunitar care a emis permisul de conducere anterior sau direct prin e-mail.

incepand din august 2013 cererile pentru solicitarea unui duplicat al permisului de conducere se pot depune prin e-mail. Adresele de e-mail la care trebuie trimise solicitarile sunt disponibile pe paginile de internet ale prefecturilor din tara (daca au fost publicate) sau pot fi aflate sunand la registratura institutiei.

Cererea trimisa online trebuie insotita de cateva documente, care vor fi scanate si atasate mesajului electronic.

Mai multe detalii pe avocatnet.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...