Noul skatepark, praf in ochi pentru iubitorii de sporturi extreme din Timisoara. Cum va arata!

TIMISOARA. Dupa ani si ani de discutii, incep in sfarsit lucrarile la noul skatepark al Timisoarei, care va fi amenajat pe locul fostului parc de skate, in Parcul Central. Primarul Nicolae Robu a mers, marti, la fata locului, pentru a preda amplasamentul firmei constructoare: Kasdum SRL, aceeasi companie care executa si lucrarile la Liceul Lenau.

Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, skateparkul va avea rampe prefabricate, in 4 zone, de dificultati diferite.

„Vor fi 4 zone, de dificultati diferite, de la foarte usor, incepatori, la destul de greu, la greu, sa zicem. Proiectul este in regula si termenul este foarte scurt, de numai 3 luni. Sunt componente turnate, gata aduse, doar se monteaza la fata locului. Amenajarile consta in betonat, in montarea rigolei de scurgere a apei pluviale si a panoului de informare. E cam ca la puzzle”, ne-au declarat reprezentantii Directiei de Mediu din cadrul Primariei Timisoara.

Primarul Nicolae Robu sustine ca tinerii Timisoarei asteapta de ceva vreme un asemenea parc si ca le-a promis inca de cand a ajuns la primarie, dar… a durat ceva realizarea documentatiei.

„L-am promis, dar a fost nevoie de timp pana cand s-a intocmit studiul de fezabilitate, pana s-a facut proiectul tehnic, pana cand s-au parcurs etapele de licitare si, iata, am ajuns la incheierea contractului si, acum, la predarea amplasamentului si emiterea ordinului de incepere a lucrarilor”, a explicat Robu.

Noul skatepark va fi amenajat pe o suprafata de 1.500 de metri patrati, pe care primarul Timisoarei spera ca se vor desfasura si competitii internationale.

teren-skatepark-predare (7)

„Va cuprinde obiecte din beton prefabricate, iar racordul intre aceste obiecte se va face cu betoane turnate in-situ si cu materiale specifice acestui domeniu. Acest parc va fi omologabil pentru competitii internationale. Am tinut ca ceea ce facem sa fie foarte serios, sa fie la un nivel la care sa fie permis tinerilor Timisoarei sa se pregateasca si sa participe la competitii de cel mai inalt nivel, la competitii internationale. De ce nu, vom incerca sa gazduim astfel de competitii, dupa ce parcul va fi amenajat. Eu nu ma pricep la detalii in acest domeniu, vor fi diverse obiecte care permit cultivarea curajului, a simtului raspunderii, in egala masura, si distractia celor care practica astfel de sporturi extreme”, a completat edilul-sef.

Parcul este doar un praf in ochi pentru amatorii de sporturi extreme. Acestia nu mai cred demult in promisiunile primariei.

„Pana nu vad parcul cu ochii mei nu mai cred nimic. Locul mi se pare potrivit, avand in vedere ca este intr-o zona centrala, este la mijloc de drum pentru toti riderii din oras. Nu ma pot pronunta cu privire la marime, nu stiu ce fel de elemente va avea parcl cand va fi gata, dar e bine… decat sa nu avem deloc. Imi aduc aminte de fostul skatepark, era cam la limita spatiul. Erau zile in care efectiv dadeam unii in altii la cat de plin era. Cat despre spusele primarului, ca va fi la un nivel la care sa le fie permis tinerilor Timisoarei sa se pregateasca si sa participe la competitii de cel mai inalt nivel, ma indoiesc teribil, deoarece nu cred ca vor realiza un parc mai bun decat cel din Cluj sau din Constanta, de exemplu”, ne-a declarat Alexis Baboo, un tanar pasionat de sporturi extreme din Timisoara.

Noul skatepark al Timisoarei va fi amenajat cu 1,7 milioane de lei, adica nici 400.000 de euro, bani luati din bugetul local. Amatorii de sporturi extreme din Timisoara ar trebui sa se bucure de parcul de skate din Parcul Central de la sfarsitul lunii iulie.

Sursa foto skate park vechi Timisoara: edge-skate.com

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Ronnie spune:

    Din proiect se vede ca nu arata a skatepark. Domnilor de la primarie da-ti pe google skatepark. Seamana cu ce construiti? Trist.

  2. Eu spune:

    faina poza articolului 🙂