Noul serviciu din subordinea primarului, care va administra parcarile din Timisoara, in dezbatere publica. Preia totul de la Timpark si va avea 87 de angajati

TIMISOARA. Inca o amanare in privinta infiintarii noului Serviciu Public pentru Administrarea Parcarilor din Timisoara. Desi decizia ar fi trebuit supusa aprobarii in sedinta de consiliu de marti, proiectul va fi retras, intrucat a fost solicitata o dezbatere publica, ce va avea loc joi, 25 noiembrie.

CITESTE SI: Vom plati sa lasam masina si in parcarile din cartiere sau pe strazile dintre blocuri. In centru se va taxa la ora si vom avea Timpark pe toate bulevardele. E gata noul regulament si va intra in dezbatere publica la Timisoara

Noul serviciu urmeaza sa aiba 87 de angajati si, practic, va prelua Timpark de la Societatea de Drumuri Municipale, salariati, echipamente si utilaje.

Sindicatul Liber al Angajatilor din Primaria Timisoara a cerut inca de saptamana trecuta organizarea unei noi dezbateri publice care sa aduca lamuriri in privinta organigramei noii structuri, respectiv legat de grila de salarizare a celor transferati.

Cel mai mare venit de la noul serviciu ar urma sa-l aiba directorul, care ar putea ajunge la cel mult 13.100 de lei brut. Directorul adjunct ar putea castiga cel mult 12.820, iar un sef de birou pana la 10.260. Pe de alta parte, un muncitor necalificat din cadrul noului serviciu au urma sa castige 2550 de lei brut.

CITESTE SI: 10 probleme ale noului Regulament de parcare in Timisoara identificate de Federatia Asociatiilor de Locatari. Soferii asteptati la dezbatere

Conform proiectului de hotarare, noul serviciu care va gestiona locurile de parcare ar urma sa fie controlat de primar ori viceprimar.

Primarul conduce si controleaza Serviciul PubIic de Interes Local pentru Administrarea Parcarilor Publice din municipiul Timisoara – TIMPARK.
Primarul poate delega, prin dispozitie, unele atributii, conform legii, unuia dintre viceprimarii municipiului Timisoara.
Conducerea curenta a Serviciului PubIic de Interes Local pentru Administrarea Parcarilor Publice din municipiul Timisoara – TIMPARK este asigurat de catre directorul acestuia, acesta fiind subordonat Consiliului Local al municipiului Timișoara, Primarului sau unuia dintre Viceprimari, dupa caz.
In exercitarea atributiilor ce-i revin, directorul Serviciului PubIic de Interes Local pentru Administrarea Parcarilor Publice din municipiul Timisoara – TIMPARK emite decizii„, se arata in proiectul de hotarare privind infiintarea noului serviciu.

Va reamintim, rolul acestei noi structuri va fi acela de a gestiona tot ce tine de sistemul de parcare din Timisoara. In urma cu mai bine de o luna a fost organizata o dezbatere publica privind regulamentul dupa care va functiona sistemul.

CITESTE SI: Noul Regulament de Parcare in Timisoara. 110 lei, cel mai scump abonament intre blocuri, pana la 7 lei ora de parcare in centru. Vezi lista cu cele peste 200 de strazi din noul sistem Timpark si zonele de tarifare

Odata cu infiintarea Serviciului de Administrare a Parcarilor Publice, si tarifele de parcare vor fi majorate, dar si zonarea va fi diferita.

Mai exact, in zona centrala nu se va mai putea parca in baza abonamentelor, ci doar platind pentru fiecare ora, mai multe bulevarde si strazi vor intra, pentru prima data, in zona de plata si vor fi infiintate abonamente pentru parcarea rezidentilor, adica in parcarile din cartiere, intre blocuri.

Noile tarife vor fi supuse aprobarii consilierilor locali intr-o sedinta viitoare in care se va vota si noul regulament de parcare.

Inainte de aceasta, cei care doresc sa participe la dezbaterea privind infiintarea Serviciului de Administrare a Parcarilor din Timisoara pot transmite propunerile si sugestiile in scris, pe adresa Directiei Secretariat General – Serviciul Administratie Locala, sau in format electronic, la adresa: [email protected], pana la data de 25.11.2021, ora 12.00.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Dada spune:

  Mare reforma..
  Hai sa facem un nou serviciu cu angajatii nostri de la partiduletz si cu tarife mai mari pentru fraieri.
  Sa ne-o beliti cei ce ati votat acest asa zis „neamtz” ce nici nu statea in Timisoara.
  Si bineinteles… sper ca il veti vota si a doua oara cand ii va veni vremea.
  Va multumim din suflet USR-istilor!

  • duchamp spune:

   Nu este un „asa-zis neamt”, gunoiul este un neamt in toata regula, autentic si mare consumator de varza murata, ca tot neamtul adevarat. Doar ca banatu-i plin de prosti care cred ca „nemtii-s rupti din soare”…

 2. Daniel spune:

  La asta duce votul negativ. Lumea se săturase de Lae și a votat un necunoscut, nu pentru competente ci ca sa nu iasă celălalt. Acum trebuie sa mai suportam 3 ani…

 3. Timisoara2020 spune:

  Ce parcări, eu nu am vazut parcari amenajate.

  • cristi spune:

   Si tu,unde iti parchezi masina ? Pe izlaz,sau cum spune moldoveanul….pi toloaca ? Daca nu ai vazut parcari, mergi la oftalmolog,clar ai nevoie de consult si,ochelari.

 4. Supapa spune:

  Ati votat 1 idiot, v-ati ales cu 2.
  Doi biciclisti: unu nu e in stare sa conduca nici masina pt ca el in general nu poate conduce nimic, celalalt e betivan la volan
  Bravo dragi votanti USR!

 5. Supapa spune:

  Ati votat 1 idiot, v-ati ales cu 2.
  Doi biciclisti: unu nu e in stare sa conduca nici masina pt ca el in general nu poate conduce nimic, celalalt e betivan la volan
  Bravo dragi votanti USR!