Noutati :

Noul Mers al Trenurilor intra in vigoare! Vezi ce modificari au loc, incepand de duminica!

6 decembrie, 2012 - 10:58 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

CFR Calatori a anuntat ca din 9 decembrie va intra in vigoare Noul Plan de Mers al Trenurilor 2012-2013, care va fi valabil pana la 14 decembrie 2013. Oferta de transport feroviar de pasageri a fost adaptata la cerintele pietei de calatori atat prin optimizarea orariilor si a capacitatii de transport cat si prin asigurarea conditiilor minime pe categorii de trenuri, utilizandu-se eficient resursele disponibile.

Zilnic se vor afla in circulatie 1378 de trenuri, cu 60 de trenuri mai mult decat in planul de mers 2011-2012.

In traficul intern s-a implementat mersul de tren cadentat pe rutele unde conditiile de circulatie si exploatare au permis acest lucru si unde traficul de calatori este cu preponderenta de naveta: Bucuresti Nord- Rosiori, Rosiori – Craiova, Constanta – Mangalia, Bucuresti Nord – Ploiesti, Ploiesti Sud – Urziceni, Buzau – Marasesti, Iasi – Ungheni Prut.

Pentru asigurarea mobilitatii si pentru desfasurarea unui transport de pasageri competitiv, e necesara realizarea unei retele de transport complet integrate, care sa puna in legatura diferitele moduri de transport. in acest sens, o solutie pe termen lung este introducerea acestui sistem de mers de tren cadentat, care sa asigure legaturi frecvente intre marile orase ale tarii si capitalele de judet.

In traficul international s-au introdus doua noi trenuri cu destinatia Budapesta, de la Bucuresti Nord si de la Sighetu Marmatiei. Prin incheierea unui Contract de Colaborare intre operatorul national feroviar de pasageri din Romania – CFR Calatori si MAV Trakcio – operatorul feroviar de tractiune din Ungaria, traficului feroviar cu Ungaria va fi fluidizat prin reducerea timpilor de parcurs a trenurilor internationale, utilizand o singura locomotiva intre Bucuresti si Budapesta.

In 2013 vor continua, pe de o parte lucrarile de reabilitare a liniei pe coridorul IV PANEUROPEAN, demers ce va avea efect direct in diminuarea semnificativa a capacitatii de circulatie (pana la 50% pe zonele cu lucrari) si, pe de alta parte se vor deschide noi santiere de lucru pentru reabilitarea podurilor dunarene pe tronsonul Fetesti-Saligni si a tronsoanelor de cale ferata: Curtici – Simeria, Simeria – Coslariu si Coslariu – Sighisoara.

Realizarea acestor lucrari, absolut necesare pentru reabilitarea infrastructurii feroviare, va conduce la modificarea semnificativa a orariilor si rutelor trenurilor care circula pe aceste tronsoane, in sensul maririi duratelor de parcurs si a limitarii rutelor de circulatie (Ex : 1741/1742, 1633/1634, 1631/1632, 1823/1824 etc.).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...