Noutati :

Noul Mers al Trenurilor 2015 – 2016 intra in vigoare! Ce rute importante raman in circulatie pe Regionala Timisoara?

11 decembrie, 2015 - 01:53 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
2

CFR Calatori informeaza ca, incepand cu data de 13 decembrie va intra in vigoare noul Mers al Trenurilor 2015-2016, care va fi valabil pana la data de 10 decembrie 2016.

Oferta de transport feroviar de pasageri este adaptata cererii pietei atat prin optimizarea orariilor si a capacitatii de transport, cat si prin asigurarea conditiilor de confort pe categorii de trenuri, utilizandu-se eficient resursele disponibile.

Zilnic, la nivelul retelei feroviare nationale, se vor afla in circulatie peste 1200 de trenuri, in functie de perioada din an.

Trenurile Zapezii vor circula spre si dinspre cele mai cautate statiuni montane pentru schi, cum sunt cele de pe Valea Prahovei, Vatra Dornei, Piatra Neamt si Petrosani (Statiunile Straja si Parang).

In plus, prin oferta tarifara Trenurile Zapezii, in perioada 1 ianuarie – 29 februarie 2016, se vor acorda reduceri la bilete cuprinse intre 25% si 56%.

Trenurile Soarelui vor asigura in perioada sezonului estival 2016 legaturi din toata tara catre statiunile de la Marea Neagra si Delta Dunarii.

Pe raza SRTFC-ului Timisoara vor circula zilnic un numar de 44 trenuri InterRegio (plus 6 trenuri care vor circula in sezonul estival) si 176 trenuri Regio.

In Traficul intern

Din data de 13 decembrie,  se vor acorda reduceri la bilete intre 30% si 50% la unele trenuri InterRegio de pe rutele: Bucuresti – Craiova, Galati – Braila, Brasov – Iasi, Caracal – Craiova, Oradea – Satu Mare, Oradea – Cluj Napoca, Cluj Napoca – Beclean pe Somes, Piatra Olt – Craiova, Suceava- Ilva Mica, Cluj Napoca – Ilva Mica si retur. Totodata, la anumite trenuri InterRegio se vor aplica tarife de tren Regio, atat la bilete cat si la abonamente.

Pe anumite relatii si anumite trenuri InterRegio se va permite calatoria in baza abonamentelor emise la tarif de tren Regio.

In anul 2016, CFR Calatori va mentine in circulatie trenurile pe rutele de pe care au iesit operatorii feroviari privati: Timisoara Nord – Jimbolia, Hunedoara – Simeria, Radna – Remetea Mica – Timisoara Nord, Golesti – Campulung – Parcul Kretulescu, Alexandria – Zimnicea, Caracal – Corabia, Targoviste – Pietrosita, Targu Neamt – Pascani, Sighisoara – Odorhei, Curtea de Arges – Pitesti, Turnu Magurele – Rosiori Nord si Cugir – Sibot – Teius.

Reduceri/achizitionari bilete:

CFR Calatori acorda importante reduceri in functie de perioada de anticipatie cu care este achizitionat biletul. Reducerile pornesc de la 10% pentru o anticipatie de 6 zile si ajung pana la 25% pentru anticipatia de peste 21 de zile.

Reducerea pentru cumpararea cu anticipatie se cumuleaza cu reducerea de 5% acordata pentru toate biletele cumparate online.

Pentru celelalte tipuri de reduceri si pentru facilitatile de calatorie acordate prin acte normative: elevi, studenti, pensionari, etc., calatorii sunt rugati sa consulte website-ul nostru, www.cfrcalatori.ro, sectiunea Tarife si Oferte Nationale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Relativ la … CFR Calatori va mentine in circulatie trenurile pe rutele de pe care au iesit operatorii feroviari privati …. Mai demult am citit despre „succesul (la figurat) privatizarii cailor ferate britanice” (candva in anii 1980-1990) cand dupa cca un deceniu caile ferate au trebuit sa fie renationalizate deoarece „privatul” a dus intreaga infrastructura spre colaps. Oare se repeta situatia si in Romania? Nu puneti la conducerea c.f. camarila politica + sute de angajati inutili (cumnati, frati sotii, amanter,… ) in defavoarea celor necesari si veti vedea ca lucrurile pot functiona!

  2. Detalii gasim si pe site : ww.forumtrenuri.com