Opinia Timisoarei

Noul drum de descarcare de pe Autostrada Vestului, spre Timisoara, va avea 10 kilometri si cate doua benzi pe sens

TIMISOARA. Drumul pe care se va face descarcarea de pe Autostrada Vestului, spre Timisoara, pana pe Calea Aradului, prin Sanandrei, va avea doua benzi de circulatie pe sens si 10 kilometri lungime.

CITESTE SI: Centura mica, ce ocoleste Timisoara, tot mai lunga. Inca un segment de drum se asfalteaza 

Studiile au fost facute deja, urmeaza sa se semneze contractul de finantare si sa demareze licitatia. A fost estimat la peste 55 de milioane de euro.

Drumul de descarcare de pe austostrada care face legatura cu Calea Aradului, cu o lungime de aproximativ 10 kilometri, proiect care a fost deja aprobat din punct de vedere al studiului de fezabilitate, aprobat din punct de vedere al solutiei tehnice si, la momentul acesta, studiul de fezabilitate da o valoare estimata a investitiei de 260 milioane de lei inclusiv TVA, iar Compania asteapta momentul de semnare a contractului de finantare prin POIM, dupa care se va demara licitatia pentru proiectare plus executie, iar in momentul in care CJ va demara anul viitor largirea drumului judetean ce leaga Timisoara – Dumbravita – Giarmata, in momentul in care se va demara drumul de descarcare de la austostrada pe DN69, la intersectia cu Sanandrei, putem spune ca rezolvam situatia privind accesul cat mai facil la autostrada„, a declarat Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Drumul, cu cate 2 benzi pe sens, care va porni de la intersectia cu Sanandrei, va fi, practic, a treia descarcare de pe autostrada catre Timisoara, dupa Remetea si Giarmata.

Vor tranzita noua legatura intre 25.000 si 29.000 de masini, estimeaza prognoza de trafic inclusa in proiect

Exit mobile version