Noul drum de descarcare de pe Autostrada Vestului, spre Timisoara, va avea 10 kilometri si cate doua benzi pe sens

TIMISOARA. Drumul pe care se va face descarcarea de pe Autostrada Vestului, spre Timisoara, pana pe Calea Aradului, prin Sanandrei, va avea doua benzi de circulatie pe sens si 10 kilometri lungime.

CITESTE SI: Centura mica, ce ocoleste Timisoara, tot mai lunga. Inca un segment de drum se asfalteaza 

Studiile au fost facute deja, urmeaza sa se semneze contractul de finantare si sa demareze licitatia. A fost estimat la peste 55 de milioane de euro.

Drumul de descarcare de pe austostrada care face legatura cu Calea Aradului, cu o lungime de aproximativ 10 kilometri, proiect care a fost deja aprobat din punct de vedere al studiului de fezabilitate, aprobat din punct de vedere al solutiei tehnice si, la momentul acesta, studiul de fezabilitate da o valoare estimata a investitiei de 260 milioane de lei inclusiv TVA, iar Compania asteapta momentul de semnare a contractului de finantare prin POIM, dupa care se va demara licitatia pentru proiectare plus executie, iar in momentul in care CJ va demara anul viitor largirea drumului judetean ce leaga Timisoara – Dumbravita – Giarmata, in momentul in care se va demara drumul de descarcare de la austostrada pe DN69, la intersectia cu Sanandrei, putem spune ca rezolvam situatia privind accesul cat mai facil la autostrada„, a declarat Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Drumul, cu cate 2 benzi pe sens, care va porni de la intersectia cu Sanandrei, va fi, practic, a treia descarcare de pe autostrada catre Timisoara, dupa Remetea si Giarmata.

Vor tranzita noua legatura intre 25.000 si 29.000 de masini, estimeaza prognoza de trafic inclusa in proiect

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Va fi gata cand?! Se vorbeste de 5 ani de drumul asta nenorocit..5 ani de vorba, 2-3 ani de studii, proiectari, licitatii, contestatii..2 ani de executie..tare productivi mai suntem..

 2. Nu rezolvam problema accesului, Caline. O rezolvam cand vom avea aceeasi solutie si pe langa Remetea Mare. Drum cu 4 benzi pana in DN6 la Ghiroda.

 3. numai minciuni si promisiuni. Nu se va face nici in urmatorii 10 ani !!! Va fi folosit ca unealta de manipulat prostimea inca 3 alegeri de acum inainte, apoi santierul va fi folosit ca momeala si inaugurarea lui la fel, va fi amanata pana in preajma unor alegeri de prin 2035

 4. 1. In sfarsit o idee buna.
  2. In asteptarea realizarii, vor trece insa X ani (X=???) ; deoarece se schimba guvernul, se schimba prioritatile declarate, se schimba, …. ????

 5. hmmm…voua vi se pare ca, virgula, Calea Aradului e pustie, lipsita de masini?…voi stati in zona de va bucurati? …e poate cea mai aglomerata strada din oras, ganditi-va cum va fi dupa acest nou racord!!!

  • Am inteles ca unii folosesc cuvantul „virgula”” ca sa evite cacofonia,in vorbire, dar sa-l folosesti si in scris asta e prea mult.
   De fapt e gresit si in vorbire.Poti evita cacofonia facand o pauza care tine loc de virgula.

 6. Romanul e rasa data dreacului.

 7. Iara promite Dobra ceva. Se va face la fel ca si cu celelalte promisiuni.
  Se vede ca se apropie campaniile electorale de la anul.

 8. Mințiți,gunoaie ordinare.

 9. Trebuia facut demult drumu asta, pe giarmata se moare incet bara la bara tot drumu timisoaea-autostrada

 10. Suna frumos ! Haideti sa o vedem si pe asta , sper sa ajung sa circul prin acest loc . Spor la treaba , nu la promisiuni !

 11. campanie electorala ,,,

 12. de ce trebuie sufocata de trafic Dumbravita si nu se face un drum ocolitor ?

 13. pret de autostrada prin munti la altii. au de unde fura. ar trebui sa o faca repede

 14. Ceea ce nu se zice, este faptul ca nu se face o descarcare noua de pe autostrada, ci se foloseste descarcarea de la Giarmata, practic se face cativa km in plus Autostrada-Intersectie Sanandrei-Timisoara. Ca si o concluzie… Nu se poate face in secolul vitezei un drum direct Timisoara-Autostrada. Bataie de joc.

 15. Va avea si acest drum soarta celui prin Dumbravita si Giarmata…va veni si licitatia,vor trece si contestatiile,dupa care va urma o mare tacere,de cel putin cativa ani….intre timp se vor schimba oameni si idei si totul va fi dat uitarii…Tipic romanesc