Noutati :

Noul director de la Institutul Cultural Francez din Timisoara a stabilit care sunt prioritatile institutiei

29 septembrie, 2011 - 07:29 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Trei sunt directiile pe care Thierry Sète, noul director al Institutului, le  va dezvolta in capitala Banatului. El va miza pe  filonul universitar, pe cel scolar si pe cel cultural.

Directorul Institutului a precizat ca, „de cativa ani, am observat ca in Uniunea Europeana, tarile au tendinta sa-si inchida granitele din punct de vedere intelectual„. Acesta este unul dintre motivele pentru care cultura franceza va fi deschisa publicului timisorean prin mai multe activitati care ii invita spre multiculturalitate.

Daca Centrul Cultural Francez si-a schimbat denumirea in Institutul Cultural Francez (ICF) inca din primava acestui an (detaliile legale vor fi finalizate la finele lunii decembrie), un suflu nou a venit in orasul de pe malurile Begai cu multe promisiuni de activitati culturale.

Multe dintre cursurile si manifestarile organizate la institutia de pe bd. C.D. Loga sunt destinate studentilor si persoanelor din mediul universitar. Dar nici cei mai mici dintre timisoreni nu sunt lasati la o parte, dovada activitatile dedicate scolarilor, fie ei elevi de ciclu primar, gimnazial sau liceal.

Evenimentele culturale vor ocupa in conrinuare un loc important in activitatile Institutului Cultural Francez, expozitii, lansari de carte etc. castigand un loc un viata culturala a orasului.

Iata si activitatile pe care le-a pregatit institutul pentru perioada urmatoare:
Marie Curie – O femeie de exceptie. Vernisajul expozitiei de fotografie a avut loc joi dupa-amiaza, la sediul ICF, iar expozitia poate fi vizitata pana in 14 octombrie.

Studiaza si lucreaza in limba franceza este numele urmatorului proiect initiat de ICF. Organizata de Ambasada Frantei in Romania, Institutul francez din Timisoara si Inspectoratul scolar Judetean Timis, aceasta actiune va prilejui intalnirea dintre inspectori de limba franceza, directori de institutii de invatamant si reprezentanti ai intreprinderilor franceze din regiune.

O prima intalnire al carei obiectiv general este incurajarea promovarii limbii franceze, prin stabilirea de legaturi si dezvoltarea de noi parteneriate.

Un eveniment consacrat francofonilor si viitorilor francofoni dornici sa incurajeze dezvoltarea de competente in limba lui Molière, limba ce deschide perspective de studii si de reușita profesionala, spun organizatorii evenimentului. Intalnirea are loc in 14 octombrie, la sala Adam Müller Guttenbrunn, de la ora 8:45.

Zilele Portilor Deschise au loc in 21 si 22 octombrie. In program se numara prezentarea cursurilor si examenelor de limba franceza generala si de specialitate, informatii despre burse, formari adresate profesorilor de limba franceza, schimburi scolare, targ de carte noua si de ocazie, ateliere ludice si educative pentru copii: jocuri interactive, dans, teatru, desen, povesti, inscrieri DELF/DALF, degustare de miere s.a.

Printre celelalte proiecte organizate de Institutul Cultural Francez se numara teatru, Festivalul Filmului Francez (28-29 octombrie), intalniri internationale de fotografi la Timisoara, intalniri literare s.a.m.d.

Noul director de la Institutul Cultural Francez din Timisoara a stabilit care sunt prioritatile institutiei


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...