Noutati :

Noul director al Bibliotecii Universitare isi propune un sistem centralizat pentru toate bibliotecile din Timisoara

30 noiembrie, 2010 - 02:05 PM
Autor: Alina Sabou      
Categorie: CULTURA
0
Vasile Docea

Vasile Docea

Biblioteca Centrala Universitara (BCU) „Eugen Todoran” are un nou director, dupa 17 ani in care institutia a fost condusa de profesorul Nicolae Tara. Acesta a iesit la pensie, iar din 23 noiembrie, dupa un concurs organizat la Ministerul Educatiei, a fost numit director general Vasile Docea.

Profesorul nu isi propune sa revolutioneze activitatea din BCU, deoarece spune ca functioneaza foarte bine, ci vrea sa faca institutia mai vizibila pentru cititori.

Acum, au acces facil la cartile si la bazele de date din BCU studentii si profesorii si mai greu elevii, iar noul director general doreste sa simplifice procedurile. „Proiectul meu managerial prevede largirea categoriei utilizatorilor, vrem sa deschidem biblioteca spre un public cat mai larg, cum ar fi studentii de la toate universitatile, dar si elevii. Acestia nu aveau accesul interzis, ci era destul de greoi si vrem sa il simplificam. Nu voi face nicio revolutie in BCU, pentru ca functioneaza foarte bine acum, este dotata, utilata si totul este pus la punct. Avem personal calificat, care munceste de placere, pe salarii mici, asa a fost intotdeauna la meseria de bibliotecar”, a declarat Docea la prima intalnire oficiala cu angajatii din BCU.

Situatia fiind una fericita pentru aceasta institutie, Docea intentioneaza o promovare mai buna, pentru ca Biblioteca studentilor sa fie mai vizibila in viata culturala a orasului. „Vrem sa facem o retea de colaborare cu toate institutiile culturale, toate universitatile din Timisoara, muzeele si institutiile de spectacole. Vrem sa conectam toate bibliotecile din oras intr-un singur sistem si sa editam trimestrial si buletine informative. O data pe an, vrem sa organizam si o conferinta de specialitate, cu specialisti in biblioteconomie, iar lunar sa facem conferinte pe tematici interdisciplinare”, a precizat Vasile Docea.

Profesorul a devenit cunoscut timisorenilor mai ales pentru pozitia virulenta impotriva fostului rector al Universitatii de Vest, Ioan Mihai, Docea fiind unul din membrii Grupului pentru Reforma Universitara. Activitatea sa include, in ultimii ani, postul de prodecan al Facultatii de Stiinte ale Comunicarii la Universitatea Banatului, apoi a fost sef al Catedrei de Comunicare si Relatii Publice de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca. Din 2005, Vasile Docea este coordonator al liniei de predare in limba germana de la Facultatea de Stiinte Politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii de la Universitatea de Vest din Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...