Noutati :

Noul Cod Fiscal: orice venit va fi impozitat de la 1 ianuarie 2012. Afla cum se modifica!

27 decembrie, 2011 - 02:46 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

UPDATE: Guvernul a aprobat Noul Cod Fiscal!

Modificarile Codului Fiscal au fost avizate marti seara de Guvern, reunit in ultima sedinta din acest an, care a durat doar 40 de minute.

Modificarea Codului Fiscal, decisa si votata anul acesta, urmeaza sa intre in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2012. Vezi mai jos care sunt principalele prevederi!

____________________________________________________________________________

Noul Cod Fiscal sufera modificari incepand din prima zi a anului viitor! Schimbarile au fost decise si votate in acest an si urmeaza sa intre in vigoare din 1 ianuarie 2012. Se va plati impozit pe orice venit, vor creste accizele la motorina si se modifica termenul de depunere a declaratiilor.

Astfel, potrivit noilor modificari, accizele la motorina vor creste de la 1 ianuarie cu 4,4%, de la 358 euro la 374 euro/tona, iar cele pentru cafea vor fi mentinute si in 2012, desi eliminarea lor era programata inca din 2010.

De asemenea, toate companiile care nu si-au reevaluat cladirile in ultimii trei ani vor plati impozite majorate pana la 20% din valoarea de inventar. Procentul va urca la 40% in cazul in care operatiunea nu a fost efectuata in ultimii cinci ani.

Devansarea termenului de depunere a declaratiei anuale de impozit pe profit de la 25 aprilie la 25 martie inclusiv a anului urmator, este o alta prevedere extrem de importanta pentru firmele din Romania.

Orice venit, impozitat din prima luna

Noul Cod Fiscal va mentine obligatia de plata a impozitului pe veniturile obtinute din orice sursa de catre o persoana fizica rezidenta romana, cu domiciliul in Romania, pentru inca trei ani urmatori celui in care are loc schimbarea rezidentei acesteia intr-un stat cu care Romania nu are incheiata conventie de evitare a dublei impuneri.

Taximetristii isi vor putea determina venitul pe baza de norma de venit

Contribuabilii care desfasoara activitate de transport de persoane si de bunuri in regim de taxi si care in 2011 au fost impusi in sistem real vor avea posibilitatea sa opteze pentru determinarea venitului pe baza de norma de venit.

O prevedere importanta inclusa in Codul Fiscal din 2012 se refera la mentinerea in 2012 a impozitarii suplimentare a persoanelor care au mai multe case, precum si a detinatorilor de masini a caror capacitate cilindrica depaseste 2.000 de cm.

Firmele cu CA de pana la 100.000 de euro, obligate sa depuna trilunar declaratia unica

O alta reglementare prevede introducerea pentru firmele cu cifra de afaceri de pana la 100.000 euro a obligativitatii depunerii declaratiei unice o data la trei luni si nu lunar.

De la 1 ianuarie si pana la jumatatea anului viitor, firmele care isi platesc datoriile catre stat vor beneficia de reducerea la jumatate a penalitatillor.

Incepand cu 2012, bancile comerciale vor aplica standardele internationale de raportare financaira (IFRS) si vor renunta definitiv la standardul romanesc de contabilitate (RAS).

O alta reglementare prevede introducerea pentru firmele cu cifra de afaceri de pana la 100.000 euro a obligativitatii depunerii declaratiei unice o data la trei luni si nu lunar.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...