Noua Maternitate Bega se deschide in aceasta vara la Timisoara. Motivul pentru care inca nu este functionala

TIMISOARA. Nu vor putea veni pe lume primii bebelusi la 1 Iunie, asa cum estimau reprezentantii Consiliului Judetean Timis in iarna. Mai sunt lucruri de rezolvat pentru a fi deschisa noua Maternitate Bega ce a fost construita langa Spitalul Judetean Timisoara. Au inceput demersurile pentru obtinerea de avize, dupa ce Consiliul Judetean a reusit zilele acestea sa intabuleze cladirea.

CITESTE SI: Creste de la o zi la alta. Primul Centru de Mari Arsi din Romania, care se ridica la Timisoara, ar putea fi gata pana la finele anului. Pacientii, tratati din 2025 in noul hub de sanatate de la Spitalul Judetean 

”Sunt mici obiective de indeplinit la noua maternitate. Situatia este urmatoarea: Spitalul primeste obiectivul dupa intabularea facuta de Consiliul Judetean Timis, si care a avut loc recent. Apoi sunt necesare cateva etape, cum ar fi aviz de Mediu, aviz ISU, aviz DSP, finalizarea tuturor lucrarilor la apa, gaz. Vrem sa avem două surse de apa, de exemplu, nu doar una. Suntem in faza asta in care se lucreaza si nu o sa dam drumul din alte motive decat cand suntem siguri ca avem conditii bune si asiguram siguranta pacientului. Trebuie sa pornim in siguranta”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Dorel Sandesc, managerul Spitalului Judetean Timisoara.

Sandesc a subliniat ca pacientii trebuie sa aiba incredere in spitalul public si a explicat ca in multe cazuri pacientii merg la spitalele private pentru conditiile hoteliere de acolo.

”Acest obiectiv (noua maternitate Bega – n.r.) va schimba clar paradigma spitalului public, oamenii vor intelege ca in spitalul public sunt in siguranta. Stim foarte bine ca femeile care nasc la privat o fac pentru conditiile hoteliere, de acolo, dar ele stiu ca dacă copilul are o problemă tot la spitalul de stat ajunge. Noi facem totul cum trebuiem nu am cui sa reporosez nimic. Mediul a venit imediat si a evaluat, ISU la fel. Colaboram foarte bine cu institutiile statului”, a adaugat Sandesc.

Intrebat cand va fi deschisa noua Maternitate Bega, Sandesc a spus ca acest lucru se va intampla in vara.

”Vara asta ii dam drumul la noua maternitate, in iulie, august cel tarziu”, a precizat Sandesc.

Va reamintim, reprezentantii Consiliului Judetean Timis au semnat, in 6 iulie 2020, contractul prin care lucrarea (proiectare+executie) noii Maternitati Bega a fost incredintata asocierii Constructii Erbasu SA – Tehnodomus SRL – Hospital Technical Solutions – Kral Medical Solutions SRL – Tehnoplus Medical Service – Sfera Con.

Constructia a fost finantata din fonduri europene, printr-un proiect Romania-Ungaria, de la bugetul de stat si cel al Consiliului Judetean Timis, iar costurile s-au ridicat la peste 13,8 milioane de euro, cu tot cu dotarile care completeaza aparatura acum existenta la Maternitatea Bega, care va fi transferata.

Noua maternitate are compartimente de fertilizare in vitro, obstetrica-patologica, ginecologie, chirurgie laparoscopica si histeroscopica, obstetrica fiziologica si de spitalizare de zi. De asemenea, sunt compartimente de terapie intensiva, prematuri, nou nascuti eutrofici, cat si facilitati pentru insotitori. Maternitatea are si o sectie ATI, bloc operator, sali de nasteri si camere de garda.

Spitalul are 126 de paturi, cu aproape 30 mai multe decat cele care deservesc in prezent batrana Maternitate Bega.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. In toată lumea asta civilizată in care vrem să trăim și noi nu se obține o autorizație de construcție dacă nu ai toate abizele de funcționare, tocmai pentru a nu mai exista perdere de timp si pronleme la darea in folosință!
    Când este gata construcția se face doar recepția de către toți care au dat avize la proiect!
    La noi este total invers si la nici un guguștiuc din ăsta cu titluri inaintea numelui nu-i trece prin cap să intre în normalitate !
    Totul este politic pentru al obstructiona pe adversarul politic in defavoarea celor care îi plătește să le facă viața normală!

    • Nu. Nu este asa. Vorbesti prosti. Dupa cum bati campii pari a fi bulangiu atoate stiutor si facator de nimic din haita lu Slitz. Exista avize diferite, verificari de conformitate, etc, nu doar receptie. Cu atat mai mult la lucrari ce se intind pe o perioada mai mare de timp. Poate chiar modificari legislative ce impun adaptari. Pe parcurs pot aparea modificari de proiect sau chiar abateri si verificarile sunt necesare si dupa constructie. Daca-ti duci masina la service nu o verifici cand e gata? Sau daca te opereaza nenea doctorul, nu mergi dupa operatie la control?

      • Hallo redacția fițuicii de kakt voi scrieți masajele jignitoare de nu le ștergeți?!

      • asa zici de parca avizele si verificarile de conformitate sunt facute pe bune :)))))
        sau e vre-o chestie mai recenta? :)))) poarta de pe lugojului a avut avizlele si verificarile facute? pasajul michelangelo care are infiltratii dupa 6 luni de la receptie? si nu e doar din timisoara, avizele alea au fost primite si verificarile facute si la podul de lutzca (care a picat dupa 6 luni), sau pentru podul de la braila (care a inceput sa se demonteze singur)

        pe hartie suna foarte frumos (si in raspunsul tau de politican), pacat ca nu asa sta treaba.

        p.s. la cum aperi vrajeala ieftina, tu esti un bulangiu.

  2. Prima data construim si mai apoi ne ocupam de avize. Ticalosie specifica in Romania.

  3. Și noi care credeam că sunt doar zvonuri… Acum un grup de ascultători ne întreabă cum de s-a semnat procesul verbal de recepție a lucrării? Așa fără avize, fără utilități funcționale, etc. Bănuiala noastră foarte probabil neîntemeiată e că acum trebuie sparta toată construcția.