Noutati :

Noua maternitate a Spitalului Municipal, pasajul Solventul si Calea Bogdanestilor, printre proiectele care ar putea primi finantare prin PNRR. Anuntul ministrului Investitiilor si Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, aflat in vizita la Timisoara

23 iulie, 2021 - 03:36 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Aflat intr-o vizita la Timisoara, ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a vizitat santierul de pe Calea Bogdanestilor, dar si terenul pe care se va ridica noua maternitate a Spitalului Municipal. Acesta a anuntat ca, saptamana viitoare, va da avizul pentru a putea incepe licitatia pentru noua maternitate.

Se va da avizul formal cand va fi PNRR gata. Pana atunci, se poate lansa licitatia, deci primaria are acordul meu formal si scris va avea saptamana viitoare, sa dea drumul la licitatia acestui proiect. Pregatim licitatia, asta inseamna ca atunci cand vom primi vestea ca maternitatea va fi finantata prin PNRR, sa avem deja o firma care sa poata sa lucreze„, a spus ministrul Cristian Ghinea.

Potrivit primarului Timisoarei, „planul este ca pana in 2024 sa finalizam cladirea in sine si pana in 2025 sa terminam cu dotarile. Asta cred ca va fi unul dintre proiectele cele mai importante finantate prin PNRR in Timisoara„.

Ministrul a avut o intalnire cu conducerea primariei Timisoara, pentru a discuta proiectele pentru care se doreste obtinerea de finantare prin PNRR, apoi a vizitat santierul de pe Calea Bogdanestilor.

Sunt sub impresia acestei vizite. Lucrurile se schimba cu bani europeni. Ce e remarcabil la acest santier este ca vorbim de o linie de tramvai deazfectata care va fi refacuta. Am primit de la Primaria Timisoara multe idei legate de transportul verde. Transportul electric este viitorul, iar PNRR are investitii semnificative in aceste directii.

M-as bucura ca Timisoara sa fie printre primele orase care sa aiba transport in comun verde.

Sunt intr-un judet care are in PNRR un proiect major de cale ferata, Caras – Arad. Are si in POIM proiecte pe rutier, deci sunt intr-o parte a tarii in care chiar merge partea asta de verde, digital, absorbtie de fonduri europene.

In PNRR este prins acest Traseu al Tevolutiei, parte dintr-un ansamblu de locuri ale memoriei, cum le-am numit eu. Vreau sa vin peste cativa ani sa inauguram Traseul Revolutiei, sa mergem cu bicicleta pe aici, pe Calea Bogdanestilor, sa inauguram maternitatea, am fost sa vedem terenul pe care se va construi, suntem apropae siguri ca se va finanta prin PNRR, vorbim de un proiect de aproape 70 de milioane de euro, si nu am niciun fel de indoiala ca va intra la finantare acest obiectiv„, a adaugat Ghinea.

Potrivit ministrului, in luna septembrie urmeaza sa fie apronat Planul National de Redresare si Rezilienta.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...