Noua lista a tarilor cu risc epidemiologic. Grecia iese de pe lista rosie, Portugalia intra in zona verde

O noua lista cu clasificarea tarilor in functie de rata de incidenta cumulata a cazurilor de COVID a fost adoptata joi de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta. Lista intra in vigoare incepand cu data de 26 septembrie, ora 00.00.

Cei vaccinati impotriva COVID-19 nu trebuie sa stea in carantina daca vin din zone aflate pe lista galbena sau pe cea rosie.

Lista rosie cuprinde in aceasta saptamana 55 de state, iar de pe aceasta au iesit Grecia, Cipru, Norvegia Liechtenstein, Kazahstan, Azerbaidjan, Jamaica, Fiji, Sri Lanka, Jersey si Anguilla. Au intrat in zona rosie in urma cresterii incidentei, Croatia, Letonia, Austria, Bosnia Hertegovina, Noua Caledonie, Gibraltar, Saint Vincent si Grenadine si Curacao.

Pe lista galbena se afla in aceasta saptamana 41 de tari. Au venit din zona rosie Grecia, Cipru, Norvegia Liechtenstein, Kazahstan, Azerbaidjan, Jamaica, Fiji, Sri Lanka, Jersey si Anguilla, iar din cea verde, Romania, Slovacia, Luxemburg, Groenlanda, Canada, Singapore si Sao Tome si Principe. De asemenea, au iesit de pe lista galbena Portugalia, Islanda, Japonia, Monaco, Liban, Irak, Eswatini, Timorul de Est si Insulele Virgine Britanice.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...